2024. 09. 15. Vasárnap Enikő, Melitta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szent Péter esernyője 13:00

Belföld

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum intézményeiben is elkezdődött a tanév + videó

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum intézményeiben is elkezdődött a tanév. A hivatalos ünnepséget hétfőn reggel a Csány László Technikumban tartották. Az eseményen az elöljárók köszöntői után a tantestület döntése alapján öt pedagógust jutalmaztak.

  • A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum intézményeiben is elkezdődött a tanév + videó

Vigh László országgyűlési képviselő: „Óriási igény van a szakképzett munkaerőre ma Magyarországon. Ehhez tud hozzásegíteni a szakképzés. Az életnek nincs olyan területe, ahol ne tudnának elhelyezkedni az itt képzett fiatalok. Innentől fogva óriási jelentőséggel bír minden, amit a szakképzés területén teszünk és csinálunk.”

A vármegyeszékhelyen kilenc iskoláért felel a centrum. A tanulók számára a duális képzéseknek köszönhetően a minőségi munkához kulcsfontosságú tapasztalatot magas színvonalon biztosítják. Ezt a nemzetközi versenyeken elért kimagasló eredmények is igazolják.

Vizlendvai László főigazgató, Zalaegerszegi Szakképzési Centrum: „Másfél hét múlva utazunk Lyonba a World Skills versenyekre, ahol négy diákunk vesz részt Magyarországot képviselve a saját szakmájából. Itt, ahol most vagyunk, itt egy 250 millió beruházás vár ránk, amelynek keretében egy új szárnnyal fog bővülni a technikum. ”

A fejlesztés megkerülhetetlen, mivel évről-évre egyre többen jelentkeznek ide. Ennek egyik oka a magas színvonalú képzés. A Csány László a magyarországi technikumok rangsorában ugyanis a kilencedik helyen zárt tavaly.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer Zsolt: Újra elindul a blogom

Bayer Zsolt: Újra elindul a blogom

Gyors reagálású, mozgékony haderő a blog, mely segít levezetni a hirtelen felháborodást mind a blogolóban, mind az olvasóban - írta Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent írásában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!