2024. 10. 02. Szerda Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

A XXI. Század Intézet elemzője szerint már megállapodott Karácsony Gergely és Magyar Péter + videó

Csak egy színjáték, amit a Fővárosi Közgyűlés alakulása előtt láthatunk- ezt mondta a 21. Század Intézet vezető elemzője. Deák Dániel szerint a főpolgármester és a Tisza párt elnöke már egyezséget kötött, csak még nem hozták nyilvánosságra a részleteket. Az elemző emlékeztetett: korábban más baloldali pártok is üzengettek egymásnak, majd végül összefogtak.

  • A XXI. Század Intézet elemzője szerint már megállapodott Karácsony Gergely és Magyar Péter + videó

Főpolgármester-helyettes jelöltek nélkül indul a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése. Karácsony Gergely még a nyáron egyeztetni kezdett a baloldali pártokkal, de nem sikerült megállapodni.

Ami biztos, hogy Gyurcsány Ferenc azt mondta: pártja támogatni fogja Karácsony Gergelyt és erre biztatta a többi baloldali formációt is.

A Tisza párt elnökével is már többször találkozott Budapest régi-új vezetője. De Magyar Péter szerint még nem találták meg a közös hangot. Az egyeztetésekről viszont nem osztott meg részleteket a politikus.

Karácsony Gergely sem volt bőbeszédű, amikor a Magyar Péterrel folytatott háttéregyeztetésről beszélt.

A Tisza párt elnöke korábban leszögezte, hogy az előző ciklus egyetlen főpolgármester-helyettesét sem fogja támogatni. Karácsony Gergely Kiss Ambrusnak úgy tűnik mindenképp pozíciót szánt, mert saját hatáskörben a Fővárosi Önkormányzat főigazgatójává tette október 1-től.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint már megvan a háttéralku Karácsony Gergely és Magyar Péter között. Deák Dániel szerint majd csak később fogják nyilvánosságra hozni a Budapest paktumot a felek. Az elemző szerint jelenleg csak eljátsszák, hogy nincs köztük semmilyen együttműködés.

Mindeközben több baloldali politikus is jelezte: visszavonul. Bősz Anett, volt főpolgármester-helyettes végleg búcsút intett a politikának. Tüttő Kata, szintén az előző ciklus főpolgármester-helyettese pedig rejtélyes üzenetben köszönt el közösségi oldalán. Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere Facebookon jelentette be: aktív politikai pályafutása véget ért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kihelyezett kormányülés Geszten

Kihelyezett kormányülés Geszten

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kihelyezett kormányülés kezdődött kedden este a Békés vármegyei Geszten, a Tisza-kastélyban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!