2024. 09. 23. Hétfő Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

A vörös kód riasztás a nagyfokú hőség miatt, július 18. éjfélig lesz érvényben + videó

A Belügyminisztérium jövő hét csütörtökig meghosszabbította - a hajléktalanok egészségének megóvása érdekében - elrendelt vörös kódot. - jelentette be a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár. Fülöp Attila kiemelte: Az intézkedés kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását.

  • A vörös kód riasztás a nagyfokú hőség miatt, július 18. éjfélig lesz érvényben + videó

Fülöp Attila, gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár, Belügyminisztérium: "Meghosszabbítjuk a vörös kód eljárást a szociális területen velünk van a hőség és ez nem fog eltűnni nem fog elmúlni egész egyszerűen ez az oka, ma éjfélig volt eredetileg érvényben ez egy különleges eljárás, egy különleges protokoll a szociális intézményrendszerben de azt látjuk az előrejelzések alapján, hogy jövő hét csütörtökig hasonló időre számíthatunk, ezért 18.a csütörtök éjfélig meghosszabbítom a vörös kód protokollt."

Jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára. Fülöp Attila hangsúlyozta: Az intézkedés kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását. A hajléktalan ellátórendszer kihasználtsága országosan jelenleg 76, Budapesten 73 százalék.

Győrfi Pál, szóvivő, Országos Mentőszolgálat: "Az elmúlt 24 órában a mentőszolgálat egységeit 4010 helyszínre riasztották Magyarországon hogyha ezt elosztjuk akkor körülbelül úgy néz ki a dolog, hogy 20-21 másodpercenként mentünk egy beteghez segíteni nyílván vannak ezek között az esetek között időjárástól független egészség károsodások de azért nagyon sok esetben találkozunk hőség okozta ájulásos rosszulléttel, napszúrással vagy akár hőgutával is."

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: egy átlagos napon 3300-3400 esetet látnak el az országban, a kánikulai időszakban ez a szám 15-20 százalékkal növekszik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvédte a mobilgát Nagymarost + videó

Megvédte a mobilgát Nagymarost + videó

A város most először használta az árvízi védekezésben a direkt a helyi terepviszonyokhoz tervezett mobilgát rendszert, amely megvédte Nagymarost az árhullámtól.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!