2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

A vizek védelméért csobbantak a fesztiválozók az EFOTT-on

A vizes élőhelyek védelméért csobbantak a fesztiválozók a Velencei-tóba az EFOTT-on. A Nagy Ugrást Európa szerte megrendezik, évről-évre százezrek csatlakoznak a kezdeményezéshez. A WWF Magyarország szakértője elmondta: a cél, hogy a fiatalok figyelmét felhívják a hazai élővizek védelmének fontosságára.

  • A vizek védelméért csobbantak a fesztiválozók az EFOTT-on

Több tucat fesztiválozó ugrott egyszerre a vízbe az EFOTT-on a WWF Magyarország által szervezett Nagy Ugrás keretében. Az akcióval a természetes vizek megóvásának fontosságára, valamint a vizek és az emberek közötti kapcsolat helyreállítására szeretnék felhívni a figyelmet.

Igazából nemes célért ugrottunk, meg azért, hogy lehűtsük magunkat egy kicsit, meg itt vagyunk a Velencei-tónál, ki kell használni a lehetőségeinket, és hát nagyon jó hangulatú a fesztivál szóval miért ne ugrottunk volna?

- fogalmazott Adamik Ottília.

A Nagy Ugrást először 2005-ben rendezték meg, akkor Európa szerte több mint 250.000-en csobbantak egyszerre a vízbe. Magyarország 2008-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, mára pedig már közel 500 helyszínen rendezik meg minden évben. A WWF Magyarország kommunikációs vezetője híradónknak elmondta, a céljuk az, hogy a fiatalabb korosztály figyelmét is felhívják a vizes élőhelyek védelmének fontosságára.

Azt szeretnénk, ha a fiatalok egy picit kapcsolódnának újra a vizeinkhez, a vízpartokhoz, ha megtanulnák értékelni, hogy vannak vízpartjaink, és még egészséges vizeink is, hiszen a vizes élőhelyek 87%-a globálisan már eltűnt, és Magyarországon is a felszíni vizeknek kevesebb mint 20%-a van jó egészségi állapotban.

- mondta a WWF Magyarország kommunikációs vezetője. Antal Alexa hozzátette: Magyarország egyre szárazabb, a szélsőséges időjárási viszonyok miatt a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esőt pedig gyorsan elvezeti a talaj.

Vizeink nemcsak az ivóvíz bázis biztosítása miatt fontosak, hanem például a mezőgazdaság, vagy a rekreációs tevékenységek, így például a horgászat szempontjából is elengedhetetlenek. A WWF Magyarország munkája során kiemelt figyelmet fordít hazánk vizes élőhelyeinek védelmére.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!