2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:20

Belföld

A világháló Trianonja: magyarellenesség az interneten

Megjelent az MCC Magyar Összetartozás Intézete Látkép című sorozatának 5. része. Balázs D. Attila író, újságíró tanulmánya most az interneten burjánzó magyarellenességet vette górcső alá.

  • A világháló Trianonja: magyarellenesség az interneten

Magyar szemmel mára a történelemhamisítás egyik legvadabb táptalajává vált a legnagyobb közösségi oldal, a Facebook. Aki valamelyest járatos a magyar és a világtörténelem alapvető összefüggéseiben, ugyanakkor tisztában van a határok változásának kérdéskörével, a bevett kronológiával, a térképek és a régi képeslapok dokumentumértékű világával, az számtalan alkalommal találkozhat olyan semmiből előbukkanó internetes oldalakkal, amelyek csuklóból ferdítik, sőt a legtöbb esetben egyenesen tagadják a Kárpát-medencei magyar múltat.

A szélrózsa minden irányából áradnak a hamis információk, amelyek döntő többsége szemmel láthatóan a szomszéd nemzetek frusztrációjából ered. A magyar identitás, kultúra és történelem froclizása az interneten mindennapos játékszer lett. Aki néha mellénk áll, egyáltalán számba vesz az utódállamok oldaláról, az fehér hollónak számít.

Végvári vitéznek érezheti magát az a magyar Facebook-felhasználó, aki beleáll olyan internetes vitába, amelyben nemhogy a történeti időszámítás, de a Kárpát-medencei történelmi minimum kérdéseiben sincs egyetértés. A probléma viszont nem eredendően térségi indíttatású: a nagyobb nemzetközi, kattintásvadász turisztikai oldalak több kárt okoznak, mint a fel-felbukkanó soviniszta töltetű oldalak.

Az eredeti teljes írást ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!