2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

A veszélyes anyagok miatt gyakorlatozott a katasztrófavédelem

Veszélyes anyagok közúti szállításakor előforduló balesetek megelőzésére tartott gyakorlatot a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A látványos akció során az egységek speciális mentési feladatokon vettek részt. A veszélyes anyagok szállítása nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon súlyos kockázatot jelentenek. Legtöbb esetben nemcsak a rakomány nem megfelelő előkészítése, rögzítésének hiányosságai vagy a szállító figyelmetlensége okozhat gondot, hanem az is, hogy sokszor eltitkolják a szállítmány valódi tartalmát.

„Az ellenőrzések során és a statisztikai adatok is ezt mutatják, hogy egyre kevesebb feltárt hiányossággal találkozunk. Ez is arra enged rámutatni, hogy a hatósági kontroll, a hatósági jelenlét, ahol a fokozatosságra és meglepetésszerűségre próbáljuk a hangsúlyt helyezni, az a belefektetett munka, az mind-mind visszahozza azt, hogy egyre kevesebb a feltárt hiányosság a veszélyesáru-szállítók között is” – mondta Berecz György, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: "Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását. Ez óriási felelőtlenség."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!