2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

A vallási üldözések 70 százalékában keresztény az áldozat

A vallási üldözések 70 százalékát keresztényekkel szemben követik el - közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára a köztévében.

  • A vallási üldözések 70 százalékában keresztény az áldozat

Fischl Vilmos óriásinak nevezte ezt az arányt, és azt mondta, a keresztényeknek össze kell fogniuk. Próbálják megmutatni a Krisztus-hívők egységét, ezért is jó a vasárnap kezdődő ökumenikus imahét, amelynek országos megnyitóját Budapesten tartják - mondta az evangélikus lelkész.

Döbbenetes számok

Több mint 4300 keresztényt öltek meg a hitük miatt 2018-ban, nagy többségüket Nigériában – ezt már a Portes Ouvertes (Nyitott Ajtók) nevű, francia protestáns nem kormányzati szervezet (NGO)  jelentésében olvashatjuk, amelyből kiderül az is, hogy a meggyilkoltak száma immár hatodik éve folyamatosan emelkedett.

Az NGO szerint a 2017 novembere és a 2018 októbere közt megölt keresztények száma 3066-ról 4305-re nőtt, ez 40 százalékos emelkedést jelent.

A jelentés szerint tavaly a legtöbb keresztényt, 3731-et Nigériában gyilkolták meg a hite miatt, míg 2017-ben 2000-et. A dokumentum szerint a keresztényeket itt két tényező is fenyegeti, egyrészt a Boko Haram iszlamista terrorszervezet, másrészt a fulani népcsoporthoz tartozó pásztorok.

Nagy munka vár ránk

Irakot, Libanont és Szíriát megvizsgálva azt látjuk, hogy az elmúlt években gyökeresen megváltozott az ottani keresztények helyzete, olyan népvándorlás indult el, amely elapasztotta a keresztények számát, az iraki keresztény közösségek a töredékére estek vissza, Libanonból nagyon sok keresztény elkötözik, mert szíriai muszlim menekültek érkeztek az országba, és a valamikor virágzó szíriai közösségek is nagy bajban vannak.

Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő, Magyarország humanitárius segítségnyújtása nemzetközi kapcsolatainak miniszteri biztosa a Hír TV-ben arról beszélt: a Közel-keleti kereszténység száma drasztikusan csökkent az elmúlt években a migráció hatására is, így azonnali lépésekre van szükség, hogy ez a folyamat megálljon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!