2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 07:50

Belföld

A vallási üldözések 70 százalékában keresztény az áldozat

A vallási üldözések 70 százalékát keresztényekkel szemben követik el - közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára a köztévében.

Fischl Vilmos óriásinak nevezte ezt az arányt, és azt mondta, a keresztényeknek össze kell fogniuk. Próbálják megmutatni a Krisztus-hívők egységét, ezért is jó a vasárnap kezdődő ökumenikus imahét, amelynek országos megnyitóját Budapesten tartják - mondta az evangélikus lelkész.

Döbbenetes számok

Több mint 4300 keresztényt öltek meg a hitük miatt 2018-ban, nagy többségüket Nigériában – ezt már a Portes Ouvertes (Nyitott Ajtók) nevű, francia protestáns nem kormányzati szervezet (NGO)  jelentésében olvashatjuk, amelyből kiderül az is, hogy a meggyilkoltak száma immár hatodik éve folyamatosan emelkedett.

Az NGO szerint a 2017 novembere és a 2018 októbere közt megölt keresztények száma 3066-ról 4305-re nőtt, ez 40 százalékos emelkedést jelent.

A jelentés szerint tavaly a legtöbb keresztényt, 3731-et Nigériában gyilkolták meg a hite miatt, míg 2017-ben 2000-et. A dokumentum szerint a keresztényeket itt két tényező is fenyegeti, egyrészt a Boko Haram iszlamista terrorszervezet, másrészt a fulani népcsoporthoz tartozó pásztorok.

Nagy munka vár ránk

Irakot, Libanont és Szíriát megvizsgálva azt látjuk, hogy az elmúlt években gyökeresen megváltozott az ottani keresztények helyzete, olyan népvándorlás indult el, amely elapasztotta a keresztények számát, az iraki keresztény közösségek a töredékére estek vissza, Libanonból nagyon sok keresztény elkötözik, mert szíriai muszlim menekültek érkeztek az országba, és a valamikor virágzó szíriai közösségek is nagy bajban vannak.

Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő, Magyarország humanitárius segítségnyújtása nemzetközi kapcsolatainak miniszteri biztosa a Hír TV-ben arról beszélt: a Közel-keleti kereszténység száma drasztikusan csökkent az elmúlt években a migráció hatására is, így azonnali lépésekre van szükség, hogy ez a folyamat megálljon.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiképzésen a Gripen-pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre. 2021. október 27.

152 millió forintot kaptak eddig a covid-árvák

A köztársasági elnök által életre hívott alapítvány eddig 501 családban 860 gyereknek nyújtott anyagi támogatást. 2021. október 27.

Visszaadták az autós forgalomnak a Csömöri úti felüljárót

10-15 év múlva ezt a felüljárót újjá kell építeni, vagy helyette más megoldást kell találni. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!