2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

A totalitárius diktatúrák áldozataira emlékeztek

Mécsesgyújtással emlékeztek a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján a Terror Háza előtt.

Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára azt mondta, több mint 20 évvel a kommunista diktatúra felszámolása után még mindig nagyon sok munka szükséges ahhoz, hogy a nyugat-európai országokban is hasonlóan ítéljék meg a kommunizmus rémtetteit, mint például a kelet-európai országokban. Az Európai Unió 2011 júniusában, a magyar elnökség évében nyilvánította augusztus 23-át az elnyomó rendszerek emléknapjává.


„Ez az első olyan európai emléknap, amelyik egyszerre emlékezik meg a holokauszt és a kommunizmus áldozatairól. Magyarország és az egész közép-európai térség számára azért volt fontos ennek az emléknapnak az európai elfogadása, mert azt a fajta kettős mércét csökkenti, amelyet sokszor tapasztalunk, tapasztalnak európai uniós szinten is, hogy valahogy azoknak az áldozatoknak az emléke halványabb, akiket a kommunista rendszer gyötört meg Közép- és Kelet-Európában” – fogalmazott Rétvári Bence.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!