2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

A tökéletes receptet keresik az ellenzéki pártok

Visszakozott a Jobbik elnöke. Jakab Péter szerdán még a DK-t az ellenzéki tortában olyan mazsolának nevezte, amit ő ki nem állhat, ma már enyhébben fogalmazott. Az együttműködésről ma már csak annyit mondott, hogy a tökéletes receptet keresik.

  • A tökéletes receptet keresik az ellenzéki pártok

"Az ellenzéki cukrászdában az egyik cukrászmester, Gyurcsány Ferenc azt mondta, legyen egy nagy, összellenzéki torta, amiben a DK a mazsola. A mazsola az egyik legmegosztóbb élelmiszer, én ki nem állhatom. Az a megoldás, hogy a Jakab pékmester süt egy másik tortát, amiben nincs mazsola."

– így nyilatkozott Jakab Péter a Jobbik frissen megválasztott elnöke a 24.hu-nak az ellenzéki összefogásról.

Válaszul a DK szóvivője durván beleszállt a Jobbik elnökébe. Az ATV Start című műsorában Barkóczi Balázs azt mondta: elég rossz cukrász lehet az, aki csak a szívének kedves összetevőket választja ki. A Gyurcsány-párt szóvivője hozzátette: ha már csak egy helyen is közös jelöltet állít az ellenzék 2022-ben, akkor a listának is közösnek kell lennie.

Jakab Péter pénteken már finomabban fogalmazott, arról beszélt, hogy sikerült megtalálnia a tökéletes receptet. Dunaújvárosban február 16-án tartanak időközi országgyűlési választást és bár a Jobbik elnöke ki nem állhatja a mazsolát, a választási plakátokon is jól látszik, hogy a dunaújvárosi jobbikos jelöltet a DK is támogatja.

"Az ami Dunaújvárosban kialakult azt mutatja, hogy ez a recept működik, országosan is meg kell majd találnunk azt a receptet ami mindenkinek ízlik. Én azt gondolom, hogy ez az a recept amit mindenki jó egészséggel tud elfogyasztani és tisztességes életet tud folytatni utána."

- mondta Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Az együttműködésben minden ellenzéki erőre szükség van, mondta DK frakcióvezető-helyettese a Hír TV híradójának. Arató Gergely szerint az októberi recept mindenkinek ízlett.

"Az a cél, hogy megtaláljuk azt a receptet közösen amelyik aztán sikeres lesz 2022-ben ezt kipróbáltuk már, megkóstoltuk már az önkormányzati választáson ott mindenkinek ízlett."

- jegyezte meg Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese.

Március 15-én a baloldali pártokkal közösen lépett színpadra a Jobbik. Akkor képviselőjük azt mondta nem volt örömteli a szereplés.

"Ne gondolja, hogy nekem annyira egyszerű mondjuk Dobrev Klárával egy színpadon állni, igenis akkor nyelnem kell nagyokat, meg ki kell lépnem a komfortzónámból."

- hangsúlyozta Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Jakab Péter nem először fogalmazott meg kritikát a DK-val kapcsolatban, korábban arról is beszélt, hogy elképzelhetetlennek tarja azt, hogy Dobrev Klára legyen az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!