2021. június 13.,
vasárnap, Antal, Anett napja

A többség nemet mond arra, aki az oltásra mond nemet

A KÖZVÉLEMÉNY ELFOGADHATATLANNAK TARTJA AZ OLTÁSELLENES POLITIKAI KAMPÁNYT

Magyar Nemzet

2021. március 10., szerda 07:46

A megkérdezettek 73 százaléka elfogadhatatlannak tartja, hogy a koronavírus-járvány alatt egy politikus vagy más közszereplő oltásellenes legyen – derült ki a Századvég Alapítvány legfrissebb felméréséből, amely annak járt utána, hogy a magyarok hogyan viszonyulnak az oltóanyagokat támadó közszereplők tevékenységéhez.

 

A kutatás alapján kijelenthető, hogy a lakosság a járványhelyzetre tekintettel kiemelten felelős politizálást vár el a közéleti véleményformálóktól.

A felmérés kitért az oltásellenesség esetleges következményeire is. Megállapítható, hogy a válaszadók 62 százaléka úgy véli, emberéletek múlhatnak azon, hogy politikusok vakcinák ellen kampányolnak, illetve megkérdőjelezik a magyar szakhatóság által jóváhagyott szérumok hatékonyságát. Azoknak az aránya, akik szerint a védőoltás-ellenesség nem veszélyezteti a magyar emberek életét, 32 százalékra tehető.

 

Az egészségügyi szakemberek egybehangzó véleménye szerint a magyar lakosság tömeges beoltása vezethet el a védelmi intézkedések fokozatos feloldásához, a koronavírus legyőzéséhez, emlékeztet a Századvég Alapítvány.

Ennek ellenére a baloldali erők – a járvány elleni védekezés támogatása helyett – tovább folytatják oltásellenes kampányukat.

A DK-s Komáromi Zoltán szerint a kínai oltóanyag bizonytalan hatékonyságú és ismeretlen összetételű, míg Arató Gergely, a párt elnökségi tagja úgy látja, az orosz és kínai vakcinát nem szakértők hagyták jóvá.

 

HírTV, Magyar Nemzet