2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

A többség nemet mond arra, aki az oltásra mond nemet

  • A többség nemet mond arra, aki az oltásra mond nemet

A megkérdezettek 73 százaléka elfogadhatatlannak tartja, hogy a koronavírus-járvány alatt egy politikus vagy más közszereplő oltásellenes legyen – derült ki a Századvég Alapítvány legfrissebb felméréséből, amely annak járt utána, hogy a magyarok hogyan viszonyulnak az oltóanyagokat támadó közszereplők tevékenységéhez.

 

A kutatás alapján kijelenthető, hogy a lakosság a járványhelyzetre tekintettel kiemelten felelős politizálást vár el a közéleti véleményformálóktól.

A felmérés kitért az oltásellenesség esetleges következményeire is. Megállapítható, hogy a válaszadók 62 százaléka úgy véli, emberéletek múlhatnak azon, hogy politikusok vakcinák ellen kampányolnak, illetve megkérdőjelezik a magyar szakhatóság által jóváhagyott szérumok hatékonyságát. Azoknak az aránya, akik szerint a védőoltás-ellenesség nem veszélyezteti a magyar emberek életét, 32 százalékra tehető.

 

Az egészségügyi szakemberek egybehangzó véleménye szerint a magyar lakosság tömeges beoltása vezethet el a védelmi intézkedések fokozatos feloldásához, a koronavírus legyőzéséhez, emlékeztet a Századvég Alapítvány.

Ennek ellenére a baloldali erők – a járvány elleni védekezés támogatása helyett – tovább folytatják oltásellenes kampányukat.

A DK-s Komáromi Zoltán szerint a kínai oltóanyag bizonytalan hatékonyságú és ismeretlen összetételű, míg Arató Gergely, a párt elnökségi tagja úgy látja, az orosz és kínai vakcinát nem szakértők hagyták jóvá.

 

HírTV, Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!