2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A többiek mellett ezekben a nagyobb városokban kell nagyon a Fidesz győzelem

A legutóbbi önkormányzati választáson tizenegy megyei jogú városban vette át az irányítást az ellenzék, ezek többsége most újra kormánypárti vezetésűvé válhat. Összeszedtük azokat a városokat, ahol jó eséllyel visszavághatnak a fideszes jelöltek, hiszen a kormánypártoknak megvan a kellő támogatottságuk a többség megszerzéséhez.

  • A többiek mellett ezekben a nagyobb városokban kell nagyon a Fidesz győzelem

Öt évvel ezelőtt, 2019-ben tizenegy megyei jogú városban választottak ellenzéki polgármestert, és ezekben a városokban ellenzéki többségű képviselő-testületek kezdték meg a munkát. Az önkormányzati ciklus kellős közepén, 2022-ben tartották a legutóbbi országgyűlési választásokat, amit persze nem lehet összehasonlítani egy önkormányzati voksolással, de a településszintű listás eredményekből arra lehet következtetni, hogy egy adott városban melyik politikai oldalnak van többsége. Ezen eredmények alapján az látszik, hogy a 2019-ben elhódított városok nagy részében az ellenzéki vezetésnek nem sikerült balos végvárat kiépíteni. Nézzük, melyek azok a megyei jogú városok, melyekben annak ellenére nyert a Fidesz listája 2022-ben, hogy baloldali vezetésű az önkormányzat! Papíron, ha ezeket a szavazókat aktivizálni tudják a Fidesz által támogatott önkormányzati jelöltek, nyert ügyük van.

 

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Magyarország kormánya számos intézkedéssel erősíti az apák szerepét a családokban, mivel aktív jelenlétük a gyermekek fejlődésére, érzelmi jólétére, valamint a családok harmonikus működésére is pozitívan hat - írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!