2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde 11:20

Belföld

A tisztább környezetért fogott össze az ország

  • A tisztább környezetért fogott össze az ország

Összefogott az ország a tisztább környezetért – összegezte a nyolcadik TeSzedd! szemétgyűjtő akció tapasztalatait a fenntarthatóságért felelős államtitkár. Weingartner Balázs hangsúlyozta: idén mintegy 240 ezer önkéntes több mint háromezer helyszínt tisztított meg az illegálisan lerakott hulladéktól. Az államtitkár kiemelte: az idei egyhetes akció volt az eddigi leghosszabb kampány, amelynek során várhatóan több mint 3 ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek országszerte.

„A számokból azt várjuk, hogy az idén rekordmennyiségű hulladék gyűlt össze, és talán itt érdemes kiemelni azt az üzenetét a kampánynak, hogy természetesen nem az a célunk, hogy minden évben rekordot döntsünk, hanem az lenne a jó, hogyha ez a hulladék közös erőnkkel és az elért sikereknek megfelelően nem termelődne újjá, hanem azt vennénk észre, hogy mondjuk a jövő évi kampányon vagy az ebben az évben még tervezett egyéb kampányokon egyre kevesebb hulladékot látunk újra termelődni. Ez a legfontosabb üzenet, amelyet a jövőben képviselnünk kell” – mondta az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!