2020. augusztus 9.,
vasárnap, Emőd napja

A Tiszamenti Regionális Vízművek kapta a Megye Legjobb Vállalata díjat

Hír TV

2019. december 13., péntek 21:49

Állami tulajdonú részvénytársaságot is lehet jól, jövedelmezően és innovatívan vezetni- hangzott el a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kereskedelmi és Iparkamara díjátadóján. Idén először kapott állami cég elismerést.

Idén is átadták a Jász-Nagykun-Szolnok megye legjobb vállalata díjat. 2019 azonban fordulatot hozott, most nyerte el ugyanis először állami cég az elismerést.

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. hat megyében összesen 254 településen több mint 700 ezer ember ivóvízellátását végzi. Emellett pedig a mezőgazdaság és az ipar vízigényét is kiszolgálja.

A társaság jelentős összegeket költ a másfél ezer dolgozójának továbbképzésére és a digitalizációra is.

A vállalati digitalizáció fejlesztése a kormány gazdaságfejlesztési stratégiájának is fontos része. A rendezvényen a pénzügyminiszter emlékeztetett: a kormány a gazdaságélénkítő programokon keresztül hazai és uniós forrásokból 749 jászkunsági cég fejlesztéseit támogatta.

A pénzügyminiszter felhívta a figyelmet arra is, hogy a világgazdaság és az EU lassulása miatt fel kell készülnünk arra, hogy a mostani 5 százalék körüli éves GDP-növekedés lassulni fog, a gazdaságvédelmi akcióterv az előremenekülést szolgálja, amelynek egyik jelentős eleme az öntözés fejlesztésére.

Hír TV