2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

A Tisza Párt fővárosi és EP-jelöltjei mellett számos baloldali szereplő tűnt fel Magyar Péter körül

Migrációpártiság, szivárványos LMBTQ ideológia és a rezsicsökkentés ellenzése – nagyjából így foglalható össze dióhéjban, hogy eddig milyen programpontjai váltak ismertté azoknak a jelölteknek, akiket Magyar Péter pártja indít a június 9-i választásokon.

  • A Tisza Párt fővárosi és EP-jelöltjei mellett számos baloldali szereplő tűnt fel Magyar Péter körül

Egymás után derül ki Magyar Péter európai parlamenti (EP) és önkormányzati képviselőjelöltjeiről, hogy olyan szélsőbaloldali eszmékben hisznek, mint az LMBTQ-ideológia, a migráción alapuló társadalom. A Tisza Párt európai parlamenti listájának több helyezettjéről is olyan felvételek kerültek elő az elmúlt hetekben, amelyek szerint a genderelmélettel és egyéb woke-ideológiával szimpatizálnak, s mandátumot szerezve feltehetően Brüsszelben is ezt a világnézetet képviselnék. A 11. helyen szereplő Bujdosó Andrea néhány éve például szivárványkarikás ideiglenes profilképet állított be a Facebook-oldalán. A Linkdedin profiljából pedig az is kiderül, hogy mélyebben tanulmányozhatta a woke ideológiát, hiszen még azt is kiírta, hogy milyen személyes névmásokkal illethető. A Magyar EP-listájának 6. helyén szereplő Gerzsenyi Gabriella pedig az Instagram-oldalán küldött szivárványos üzenetet a követőinek, ahol egy tavaly feltöltött képen a gendermozgalmat szimbolizáló színű felsőben pózolt.

Gerzsenyi a Facebook-oldalán a migránspárti nézeteinek is hangot adott: „Brüsszel sokszínű város, sok ott a bevándorló, de soha nem éreztem veszélyesebbnek, mint a számos nagyváros bármelyikét, ahol életem során megadatott megfordulnom. (...) Egyenjogúként elfogadom a feketéket, zsidókat, melegeket. Vannak közöttük barátaim. Talán ez baloldaliság” – írta a 2022-es bejegyzésében. Magyarék előbbre sorolt jelöltje egy másik, Brüsszelt méltató bejegyzésében egyenesen unalmasnak nevezte a homogén közösségeket, a „sokszínűség és sokféleség” jegyében.

Figyelemreméltó, hogy Gerzsenyi Gabriella egy további sokat vitatott baloldali programpontot is átvett azzal, hogy ellenzi a rezsicsökkentést. Saját elmondása szerint korábban, az Európai Bizottság tisztségviselőjeként éveken keresztül fúrta a magyarok tömegeinek fontos könnyebbséget jelentő intézkedést.

A Tisza Párt fővárosi és EP-jelöltjei mellett számos baloldali szereplő tűnt fel Magyar Péter körül, a mozgalomtól kezdve a háttérembereken át az önjelölt segítőkig. Így például Magyar még az ügyvédjének is egy régi baloldali figurát, Bárándy Pétert, a Medgyessy-kabinet egykori igazságügyi miniszterét választotta. Láng Balázs személyében egy másik régi balos káder is bekapcsolódott a kampányolás kommunikációs háttérfeladataiba, s a mozgósítást is magára vállalta. Láng néhány évvel ezelőtt még Márki-Zay Péterért rajongott, 2019-ben pedig az MSZP kampányának egyik kulcsembereként dolgozott. A 2006–2008 között, vagyis Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt a Kincstári Vagyoni Igazgatóság kommunikációs és PR-igazgatója volt.

Magyar mögött felbukkant Szabó Bálint is, az egykor a szocialisták színeiben tevékenykedő botránypolitikus, Pankotai Lili, a trágár tinédzser aktivista, a kormányellenes tüntetésekre szinte haza járó Nagy Ervin színész pedig egyenesen a harcostársává lépett elő. A lista még hosszan folytatható lenne, de az említett személyeknél is a dollárbaloldal embereként pozicionálja Magyarékat, hogy a Bajnai Gordon nevével fémjelzett datadatos kör több szálon is feltűnt a hátterükben. Emlékezetes: a 2022-es választás előtt a DatAdat-cégcsoport az egyesült baloldal digitális kampányáért volt felelős, a guruló dollároknak is a legnagyobb haszonélvezője volt. Közvetetten és közvetlenül több mint 1,8 milliárd forintnyi dollárt zsebeltek be, és lényegében az egész baloldal 2022-es kampányát ők bonyolították le.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Kis-Benedek Attila / AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!