2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

A Telexnek is odaszúrt egy nagyot az Index egykori munkatársa

Az Index korábbi munkatársa, szerkesztője, a Network4 online fejlesztési és kommunikációs igazgatója interjút adott az instylemen.hu-nak, amelyben az Index zűrzavaros tulajdonosváltásáról, valamint a Telex finanszírozásáról is szót ejtett - írja a Mandiner.

  • A Telexnek is odaszúrt egy nagyot az Index egykori munkatársa

Varga Attila az Index körüli változások kezdetéről szólva úgy fogalmazott: 

"Egyre jobban láttuk, hogy az Index össze fog esni.”

Mint részletezte: „ekkor már egy zárt körben, amelynek nem voltam tagja, érezni lehetett a szervezkedést, elindult annak a körvonalazása, hogyan lehetne folytatni. Telefonon és személyesen is beszéltünk az illetékesekkel, akik szerették volna, ha velük tartok, de miután nemet mondtam, megkértek, hogy a többieknek ne szóljak egy szót sem” - szemlézte az interjút a Mandiner.

Varga Attila elmondása szerint ez volt az a pont, ami ahhoz kellett, hogy tudja: rossz döntés lenne a Telexhez mennie. 

„Kilencven ember állt fel a szerkesztőségből, akiknek egy részét nem vitték magukkal, és pár ilyen kollégám elmondásából azt vettem ki, hogy még csak nem is szóltak nekik időben, hogy gondolják át a dolgokat." 

"Értem, hogy kellemetlen valakinek a szemébe mondani, hogy »kevés vagy, barátom«, de ez lett volna a tisztességes lépés” – fogalmazott.

Vargának a Telex finanszírozása kapcsán is megvan a véleménye. Mint fogalmazott: nem vagyok teljes mértékben meggyőződve arról, hogy Magyarországon egy akkora újságot, mint a Telex, lehet csak közösségi forrásokból működtetni. 

Hozzátette: „amikor arról volt szó, hogy menjek, ezt is elmondtam nekik és azt is, hogy ha isteni csoda folytán az ellenzék választást nyerne, onnantól a Telex lesz az Origo”.

Nyitókép: Instylemen

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!