2023. 06. 02. Péntek Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

A település több mint ötöde érintett a büntetőügyben

Három napig tart az iratismertetés a tiszabői szocpolos csalás ügyben. 65 vádlott van, köztük a jegyző, a polgármester és több ügyvéd. A több mint 230 oldalas vádirat szerint 2006 és 2009 között csaknem 120 ingatlan után igényeltek jogosulatlanul lakáscélú állami támogatást, több mint 220 millió forinttal károsítva meg a költségvetést.

Több mint tíz percig tartott, amíg a 65 vádlott és a 23 védő elfoglalta helyét. A 234 oldalas vádirat ismertetésére a hétfői tárgyalási nap nem volt elég.

Tiszabőn a település honlapja szerint 556 lakás van, ebből 120 érintett a büntetőügyben. A fiktív adásvételi szerződések a milliós összegű szocpol megszerzéséhez kellettek, az eladókkal és a vevőkkel a tiszabői jegyző, a polgármester és ügyvédek játszottak össze a csalásban a vád szerint. „Vannak olyanok is, akik nem igazán tehetők felelőssé, többek között én így ítélem meg a szakértő, az ingatlanforgalmi szakértő közreműködését, aki még csak nem is találkozott az ügyfelekkel” – nyilatkozta Lánczi Ferenc ügyvéd.

A vádlottak kihallgatása jövő hétfőn kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - A színésznő a Szélesvásznú történelemben

Radar - A színésznő a Szélesvásznú történelemben

Ha szombat, akkor Szélesvásznú történelem. Az '50-es, '60-as évek legendás magyar színésznőjének, Bara Margitnak az élete ihlette Vitézy László játékfilmjét, A színésznőt Szombat este a film vetítése előtt egy rövid beszélgetést láthatnak majd, amelyben a film rendezője, Vitézy László osztja meg a kulisszatitkokat.
Radar - Miről mesélnek a történelem maradványai?

Radar - Miről mesélnek a történelem maradványai?

Ma van a régészet napja. Egyre többet tudunk meg őseink életéről, életviteléről, eszközeiről, társadalmukról vagy éppen vallási szokásaikról. Archeológusok, régészek és antropológusok, történészekkel karöltve dolgoznak szerte a világon, hogy rejtett titkokat fedezhessenek fel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Árvízvédelmi kiképzés

Árvízvédelmi kiképzés

Új szintre emeli az árvízvédelmet Budapest Kormányhivatala. 500 önkéntest képeztek ki, akiket a jövőben bevethetnek. A katasztrófavédelem szerint fontos hangsúlyt fektetni ezekre a gyakorlatokra, ugyanis Budapest első számú veszélyeztető tényezője az árvíz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!