2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A TEK hazaszállította a hírhedt magyar maffiavezért

Hazahozták Spanyolországból a másfél évig bujkáló, Magyarországon tényleges életfogytiglanra ítélt Magyar Róbertet, és péntek reggel fél hétkor már megkezdte fegyházbüntetésének letöltését – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata (ORFK).

A Terrorelhárítási Központ (TEK) hazahozta a fekete sereg vezetőjét. Magyar Róbert péntek hajnalban (6 óra 25 perckor) kezdte meg tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetését a szegedi Csillag börtönben. A rendőrség nem tudatta, hogy a spanyolországi Marbellában augusztus végén elfogott férfit repülőgéppel a budapesti vagy a bécsi repülőtérre szállították-e Madridból. A felvételen csak az látszik, hogy kéklámpás gépkocsiban éjjel egy aszfaltos úton szállítják a narancssárga kezeslábast viselő elítéltet, akinek kezét és lábát is összebilincselték.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja, hogy Magyar Róbertet már csütörtök késő délután hazahozták Spanyolországból, majd a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről éjszaka, a ferihegyi gyorsforgalmi úton szállították az V. kerületi Nagy Ignác utcába, a Budapesti Büntetés-végrehajtási Intézet I. számú objektumába. A TEK videofelvételén az látszik, hogy a férfit a terrorelhárítók kísérik be a fegyverrel őrzött utcából az épület egyik bejáratán, majd három kommandós kíséretében egy kétágyas zárkába viszik.

Az ORFK sajtószolgálata pénteken azt közölte, hogy évente csaknem kétszáz körözött személy külföldi letartóztatására, majd kiadatási, illetve – az Európai Unión belül – átadási eljárás keretében történő hazaszállítására kerül sor. A kiadatási, átadási letartóztatásokat követően a külföldi igazságügyi hatóságok akár napokon belül is döntenek az átadásról. Az Európai Unión belül általában tíz napon belül sor kerül a körözött személyek hazaszállításának végrehajtására, az EU-n kívüli országokban ennél hosszabb határidő jellemző.

Mindenhol ott volt a fekete sereg

A férfit Spanyolország a múlt héten adta át a magyar hatóságoknak. Magyar Róbertet nemzetközi körözés alapján, betörés közben fogták el Marbellán. A férfit távollétében 2008-ban ítélte a magyar bíróság tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre. A Debreceni Ítélőtábla 2012. március 13-i jogerős ítélete szerint a 40 éves férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra. A vádirat szerint Magyar Róbert a fekete sereg vezetőjeként megbízást adott az alvilágban csak Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére. A gyilkosságot 2003. augusztus 27-én követték el Budapesten, egy III. kerületi játékterem előtt.

A fekete sereg a bűnüldöző hatóságok szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos harcot folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért, és a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza. A házi őrizetből évekkel ezelőtt ismeretlen helyre szökött Magyar Róbertet a Debreceni Ítélőtábla – az elsőfokú döntést helybenhagyva – ez év márciusában tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.

Az egyik bulvárlap szerint Magyart szembesíthetik a korrupciós botrányba keveredett főrendőrökkel is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.
Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!