2021. 11. 28. Vasárnap Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A TEK hazaszállította a hírhedt magyar maffiavezért

Hazahozták Spanyolországból a másfél évig bujkáló, Magyarországon tényleges életfogytiglanra ítélt Magyar Róbertet, és péntek reggel fél hétkor már megkezdte fegyházbüntetésének letöltését – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata (ORFK).

A Terrorelhárítási Központ (TEK) hazahozta a fekete sereg vezetőjét. Magyar Róbert péntek hajnalban (6 óra 25 perckor) kezdte meg tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetését a szegedi Csillag börtönben. A rendőrség nem tudatta, hogy a spanyolországi Marbellában augusztus végén elfogott férfit repülőgéppel a budapesti vagy a bécsi repülőtérre szállították-e Madridból. A felvételen csak az látszik, hogy kéklámpás gépkocsiban éjjel egy aszfaltos úton szállítják a narancssárga kezeslábast viselő elítéltet, akinek kezét és lábát is összebilincselték.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja, hogy Magyar Róbertet már csütörtök késő délután hazahozták Spanyolországból, majd a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről éjszaka, a ferihegyi gyorsforgalmi úton szállították az V. kerületi Nagy Ignác utcába, a Budapesti Büntetés-végrehajtási Intézet I. számú objektumába. A TEK videofelvételén az látszik, hogy a férfit a terrorelhárítók kísérik be a fegyverrel őrzött utcából az épület egyik bejáratán, majd három kommandós kíséretében egy kétágyas zárkába viszik.

Az ORFK sajtószolgálata pénteken azt közölte, hogy évente csaknem kétszáz körözött személy külföldi letartóztatására, majd kiadatási, illetve – az Európai Unión belül – átadási eljárás keretében történő hazaszállítására kerül sor. A kiadatási, átadási letartóztatásokat követően a külföldi igazságügyi hatóságok akár napokon belül is döntenek az átadásról. Az Európai Unión belül általában tíz napon belül sor kerül a körözött személyek hazaszállításának végrehajtására, az EU-n kívüli országokban ennél hosszabb határidő jellemző.

Mindenhol ott volt a fekete sereg

A férfit Spanyolország a múlt héten adta át a magyar hatóságoknak. Magyar Róbertet nemzetközi körözés alapján, betörés közben fogták el Marbellán. A férfit távollétében 2008-ban ítélte a magyar bíróság tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre. A Debreceni Ítélőtábla 2012. március 13-i jogerős ítélete szerint a 40 éves férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra. A vádirat szerint Magyar Róbert a fekete sereg vezetőjeként megbízást adott az alvilágban csak Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére. A gyilkosságot 2003. augusztus 27-én követték el Budapesten, egy III. kerületi játékterem előtt.

A fekete sereg a bűnüldöző hatóságok szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos harcot folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért, és a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza. A házi őrizetből évekkel ezelőtt ismeretlen helyre szökött Magyar Róbertet a Debreceni Ítélőtábla – az elsőfokú döntést helybenhagyva – ez év márciusában tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.

Az egyik bulvárlap szerint Magyart szembesíthetik a korrupciós botrányba keveredett főrendőrökkel is.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Már 742 ezren kaptak oltást az akcióhéten

Hétfőtől szombat estig már 742 ezren vették fel a koronavírus elleni védőoltást az oltási akcióhéten - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap. 2021. november 28.

Korózs Lajos betiltotta volna azt a vakcinát, aminek az életét köszönheti

A keleti vakcinák elleni támadásokat a baloldal tavaly novemberben, már az első pillanatban elkezdte. 2021. november 27.

A magyar embereket sértegeti az ellenzék

Jó lenne, ha a baloldal befejezné végre a magyar emberek sértegetését, még akkor is, ha ennek nagy hagyománya van náluk - hangsúlyozta Hollik István. 2021. november 27.

Legfrisebb híreink

Izrael lezárja határait a külföldiek előtt

Izrael lezárja határait a külföldiek előtt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) Dél-Afrikából indult variánsa miatt - jelentette be szombat este Naftali Bennett izraeli miniszterelnök.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!