2022. 10. 04. Kedd Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

A TEK hazaszállította a hírhedt magyar maffiavezért

Hazahozták Spanyolországból a másfél évig bujkáló, Magyarországon tényleges életfogytiglanra ítélt Magyar Róbertet, és péntek reggel fél hétkor már megkezdte fegyházbüntetésének letöltését – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata (ORFK).

A Terrorelhárítási Központ (TEK) hazahozta a fekete sereg vezetőjét. Magyar Róbert péntek hajnalban (6 óra 25 perckor) kezdte meg tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetését a szegedi Csillag börtönben. A rendőrség nem tudatta, hogy a spanyolországi Marbellában augusztus végén elfogott férfit repülőgéppel a budapesti vagy a bécsi repülőtérre szállították-e Madridból. A felvételen csak az látszik, hogy kéklámpás gépkocsiban éjjel egy aszfaltos úton szállítják a narancssárga kezeslábast viselő elítéltet, akinek kezét és lábát is összebilincselték.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja, hogy Magyar Róbertet már csütörtök késő délután hazahozták Spanyolországból, majd a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről éjszaka, a ferihegyi gyorsforgalmi úton szállították az V. kerületi Nagy Ignác utcába, a Budapesti Büntetés-végrehajtási Intézet I. számú objektumába. A TEK videofelvételén az látszik, hogy a férfit a terrorelhárítók kísérik be a fegyverrel őrzött utcából az épület egyik bejáratán, majd három kommandós kíséretében egy kétágyas zárkába viszik.

Az ORFK sajtószolgálata pénteken azt közölte, hogy évente csaknem kétszáz körözött személy külföldi letartóztatására, majd kiadatási, illetve – az Európai Unión belül – átadási eljárás keretében történő hazaszállítására kerül sor. A kiadatási, átadási letartóztatásokat követően a külföldi igazságügyi hatóságok akár napokon belül is döntenek az átadásról. Az Európai Unión belül általában tíz napon belül sor kerül a körözött személyek hazaszállításának végrehajtására, az EU-n kívüli országokban ennél hosszabb határidő jellemző.

Mindenhol ott volt a fekete sereg

A férfit Spanyolország a múlt héten adta át a magyar hatóságoknak. Magyar Róbertet nemzetközi körözés alapján, betörés közben fogták el Marbellán. A férfit távollétében 2008-ban ítélte a magyar bíróság tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre. A Debreceni Ítélőtábla 2012. március 13-i jogerős ítélete szerint a 40 éves férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra. A vádirat szerint Magyar Róbert a fekete sereg vezetőjeként megbízást adott az alvilágban csak Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére. A gyilkosságot 2003. augusztus 27-én követték el Budapesten, egy III. kerületi játékterem előtt.

A fekete sereg a bűnüldöző hatóságok szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos harcot folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért, és a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza. A házi őrizetből évekkel ezelőtt ismeretlen helyre szökött Magyar Róbertet a Debreceni Ítélőtábla – az elsőfokú döntést helybenhagyva – ez év márciusában tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.

Az egyik bulvárlap szerint Magyart szembesíthetik a korrupciós botrányba keveredett főrendőrökkel is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rehabilitációs játszóteret kapott a Semmelweis Egyetem

Rehabilitációs játszóteret kapott a Semmelweis Egyetem

Az egyik legnagyobb áruházlánc támogatásával, egy játszóteret vehettek birtokba a 2-es számú Gyermekklinika lakói. Az intézmény igazgató hangsúlyozta: nincs fontosabb annál, minthogy mindent megtegyenek a kórházban gyógyuló gyerekekért.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!