2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

A tanítási szünetekben sem maradnának éhen

Csaknem 600 ezer gyermek nem jut meleg ételhez a tanítási szünetekben. A Párbeszéd Magyarországért ezért 3 milliárd forintot különítene el az Országvédelmi Alapból arra, hogy a téli szünetben is biztosítani tudják a gyermekeknek az étkezést. Közben a kormány elfogadta azt a javaslatot, amely szerint jövőre a gyermekek kétharmada ingyen étkezhetne.

Nehéz sorsú gyermekek készítettek mézeskalácsot a Szent István-bazilika előtt az Ökumenikus Segélyszervezet adománypontján. „A gyermekétkeztetésben is szerepet vállal a segélyszervezet, ami azt jelenti, hogy amikor a gyerekek nem tudnak az iskolában, óvodában étkezéshez jutni, akkor azt például a Szendrőn lévő Biztos Kezdet Házunkban vagy Olaszliszkán a Tanodában, vagy a családok átmeneti otthonaiban oldjuk meg, természetesen ilyenkor segítünk a családoknak az ellátásban” – mondta Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató.

A Párbeszéd Magyarországért hárommilliárd forintot különítene el a költségvetési tartalékból, hogy a hosszúra nyúló téli szünetben ne éhezzen egyetlen gyermek sem. „Összesen 600 ezer rászoruló gyermek van Magyarországon. Több százezer ebből sajnos a szünidei időben nem garantált, hogy napi egyszeri meleg ételhez jut. A célunk nem az, hogy kenyeret és vizet tudjunk biztosítani karácsonykor a rászoruló gyermekeknek, hanem az, hogy ha már a karácsonyfa alá nem kerül semmi, legalább napi egyszeri meleg ételt kaphassanak” – fogalmazott a PM társelnöke, Szabó Tímea.


Óbuda polgármestere azt mondja, hogy a nagyobb önkormányzatoknak van pénzük a rászorulók étkeztetésére. „Biztosítjuk nemcsak a nyári szünetben, hanem az egyéb iskolai szünetekben is a gyermekek étkeztetését. A nyárira kapunk állami pályázatot, a többit az önkormányzat saját forrásából oldja meg. A tavaszi szünetben például ezt 130 gyerek vette igénybe, nyáron körülbelül 16 ezer adagot tudunk biztosítani, és reggeliztetést is biztosít az önkormányzat” – nyilatkozta Bús Balázs.

A jövő évi költségvetésben 52-ről 58 milliárd forintra nő a gyermekétkeztetésre szánt keret. Bővül azoknak a gyermekeknek a köre, akik térítésmentesen étkezhetnek a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!