2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

A tanév közeledtével vastagabban fog a ceruza

Emelkednek az albérletárak a tanévkezdés előtt. Debrecenben már megindult a roham a jó lakásokért. Több mint négyezer leendő egyetemista keres ideiglenes lakhelyet magának a következő három hétben.

Böngészik a hirdetéseket a leendő egyetemisták. A főépület alagsorában lévő hirdetőfalon több tucat albérlet van. Debrecenben átlagosan havi 50 ezer forintért lehet ingatlant bérelni, de a tanév közeledtével nőnek az árak.

„Ilyenkor a kínálati oldalon vastagabban fog a ceruza, és bizony merészebben határozzák meg az árakat” – fogalmazott a Hír TV-nek Timkó Zoltán ingatlanszakértő. – Tehát nyilván oda kell arra figyelni, hogy gyorsabban menjenek át ezen az időszakon, és ne húzzák-halasszák a választást.”

Debrecenben több ezer leendő egyetemistának kell albérletet keresni szeptemberig. A 6600 elsősből nagyjából 1500 kaphat kollégiumi férőhelyet.

„Úgy néz ki, hogy a törvény előírásainál nagyobb mértékű, nagyobb arányú hely áll az elsősök rendelkezésére, és mivel az idei évben a felvett hallgatók száma is csökkent, várhatóan sokkal nagyobb arányban tudjuk majd elhelyezni az elsősöket, mint korábban” – közölte Jávor András, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese.

A debreceni kollégiumokban a legolcsóbb férőhely nyolcezer, a legdrágább pedig harmincezer forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Özönlenek az Egyesült Államokba az illegális migránsok

Özönlenek az Egyesült Államokba az illegális migránsok

Az illegális határátlépők rohamát már Mexikó is nehezen tudja kezelni. A déli határára érkezőket a régióban osztották szét. Ők hivatalos menedékkérelmet nyújtanak be, de sokan meg sem várják annak elbírálást, azonnal északra, az Egyesült Államok felé utaznak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Tovább folytatódik az erzsébetvárosi lift kálváriája

Tovább folytatódik az erzsébetvárosi lift kálváriája

Az erzsébetvárosi polgármester ígérete ellenére még mindig nem használhatják a lakók az egyik Király utcai társasház liftjét. A személyfelvonó, amit az önkormányzat egyik cége felügyel, 2019-óta áll, hiába költöttek rá a lakók 40 millió forintot.
Folyamatos a lövöldözés a déli határ mentén

Folyamatos a lövöldözés a déli határ mentén

Szakértők szerint már nem csak Szerbiából, de Albániából is irányítják a Magyarországon működő embercsempész hálózatokat. A Századvég jogi tanácsadója a Napi Aktuálisban a bűnözők elleni fellépés szigorú szabályira hívta fel a figyelmet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!