2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

A Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentése feltárja a külföldről finanszírozott, politikai célokkal létrehozott hálózatot + videó

A 2022-es választást külföldről befolyásoló hálózat ma is aktív, és saját céljai érdekében avatkozott be a választásokba, megsértve ezzel hazánk nemzeti szuverenitását - ez derül ki a Szuverenitás-védelmi Hivatal jelentéséből. A dokumentum szerint hitelesek azok az X-en megjelent felvételek, amelyeken az ellenzéki összefogás tiltott külföldi finanszírozásában érintett szereplők beszélnek.

  • A Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentése feltárja a külföldről finanszírozott, politikai célokkal létrehozott hálózatot  + videó

Márki-Zay Péter: "Még június közepén is érkezett több százmillió forintos támogatás az Egyesült Államokból."

Még az országgyűlési választás után is érkeztek pénzek - ezt maga a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje ismerte el egy podcast beszélgetésben még 2022-ben.

Pár hónappal ezelőtt pedig olyan felvételek láttak napvilágot, amelyeken az Action for Democracyhoz köthető személyek - köztük Korányi Dávid, Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai főtanácsadója - beszélnek többek között a magyar politika befolyásolásáról. Az Action for Democracy ráadásul az ellenzék kampányát is segítette 2022-ben. A videók megjelenése után a Szuverenitásvédelmi Hivatal indított vizsgálatot, akik szerint a 2022-es választások előtt 5 és fél millió dollárt, azaz több mint 2 milliárd forintot juttattak Magyarországra.

A jelentésből kiderült: az X-en megjelent felvételek hitelesek és nem manipuláltak, és a tiltott külföldi kampánytámogatás mögött egy olyan hálózatszerű struktúra működik, amelynek egész Közép-Európára kiterjedő politikai és üzleti érdekei vannak. A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint a felvételek megerősítik a tényt, hogy az érintett nemzetközi hálózat a saját céljai érdekében avatkozott be a 2022-es magyar választásokba, megsértve ezzel hazánk nemzeti szuverenitását. A dokumentum megállapítja azt is, hogy nem a pártok kerestek támogatókat, hanem a donorok kerestek végrehajtókat céljaik eléréséhez, és nem egyszeri esetről, hanem egy jelenleg is aktív fenyegetésről van szó.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentése teljesen világosan feltárja és bemutatja annak a hálózatnak a működését, ami alapvetően arra irányult, hogy a magyar baloldalt befolyásolja, finanszírozza és hazánkban egy olyan politikai változást érjen el, ami ezeknek az érdekköröknek megfelel - erről már az Alapjogokért Központ vezető elemzője beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!