2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 11:05

Belföld

A Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentése feltárja a külföldről finanszírozott, politikai célokkal létrehozott hálózatot + videó

A 2022-es választást külföldről befolyásoló hálózat ma is aktív, és saját céljai érdekében avatkozott be a választásokba, megsértve ezzel hazánk nemzeti szuverenitását - ez derül ki a Szuverenitás-védelmi Hivatal jelentéséből. A dokumentum szerint hitelesek azok az X-en megjelent felvételek, amelyeken az ellenzéki összefogás tiltott külföldi finanszírozásában érintett szereplők beszélnek.

  • A Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentése feltárja a külföldről finanszírozott, politikai célokkal létrehozott hálózatot  + videó

Márki-Zay Péter: "Még június közepén is érkezett több százmillió forintos támogatás az Egyesült Államokból."

Még az országgyűlési választás után is érkeztek pénzek - ezt maga a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje ismerte el egy podcast beszélgetésben még 2022-ben.

Pár hónappal ezelőtt pedig olyan felvételek láttak napvilágot, amelyeken az Action for Democracyhoz köthető személyek - köztük Korányi Dávid, Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai főtanácsadója - beszélnek többek között a magyar politika befolyásolásáról. Az Action for Democracy ráadásul az ellenzék kampányát is segítette 2022-ben. A videók megjelenése után a Szuverenitásvédelmi Hivatal indított vizsgálatot, akik szerint a 2022-es választások előtt 5 és fél millió dollárt, azaz több mint 2 milliárd forintot juttattak Magyarországra.

A jelentésből kiderült: az X-en megjelent felvételek hitelesek és nem manipuláltak, és a tiltott külföldi kampánytámogatás mögött egy olyan hálózatszerű struktúra működik, amelynek egész Közép-Európára kiterjedő politikai és üzleti érdekei vannak. A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint a felvételek megerősítik a tényt, hogy az érintett nemzetközi hálózat a saját céljai érdekében avatkozott be a 2022-es magyar választásokba, megsértve ezzel hazánk nemzeti szuverenitását. A dokumentum megállapítja azt is, hogy nem a pártok kerestek támogatókat, hanem a donorok kerestek végrehajtókat céljaik eléréséhez, és nem egyszeri esetről, hanem egy jelenleg is aktív fenyegetésről van szó.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentése teljesen világosan feltárja és bemutatja annak a hálózatnak a működését, ami alapvetően arra irányult, hogy a magyar baloldalt befolyásolja, finanszírozza és hazánkban egy olyan politikai változást érjen el, ami ezeknek az érdekköröknek megfelel - erről már az Alapjogokért Központ vezető elemzője beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így értékelte Luciano Spalletti az albánok elleni meccset

Így értékelte Luciano Spalletti az albánok elleni meccset

Nem volt teljesen elégedett csapata játékával Luciano Spalletti, a címvédő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint együttesének sokkal határozottabban kell majd futballoznia csütörtökön, a spanyol csapat ellen, mint tette azt szombaton este Albániával szemben a németországi Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!