2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Állami áruház

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

„A szoptatás a megelőzés leghatékonyabb formája”

Egy új, komplex ápolói programmal segítené a védőnők munkáját az egészségügyért felelős államtitkár.

  • „A szoptatás a megelőzés leghatékonyabb formája”

Nagy Anikó az anyatejes táplálás világhetéhez kapcsolódó sajtótájékoztatón azt mondta: a bér, a szakképzés, és az ösztöndíj területén is segítenék az ágazat dolgozóit, illetve szoptatási tanácsadói képzést is indítanának a jövőben. Az államtitkár hangsúlyozta, az a cél, hogy minél kevesebb gyereket tápláljanak tápszerrel.

 

„Nem túlzás azt állítani, hogy a helyes anyatejes táplálás, a helyes szoptatás nemcsak az élet alapja, hanem jelentős mértékben meghatározza azt is, hogy életünk során milyen gyakran kell kapcsolatba kerülnünk az egészségügyi ellátórendszerrel. Ha ilyen szempontból tekintünk az anyatejes táplálásra, akkor azt mondhatjuk, hogy a szoptatás a megelőzés leghatékonyabb formája amellett, hogy az édesanyánál csökkenti az emlő- és petefészekrák kockázatát. Valamint a magas vérnyomás kialakulásának veszélyét” – nyilatkozta Nagy Anikó, az Emmi egészségügyért felelős államtitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!