2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:55

Belföld

A szocialisták fájdalomcsillapítókkal kezdenék a kormányzást

A Fidesz szóvivője biztosra veszi, hogy kormányra kerülése esetén a baloldal eltörli a kibővített családtámogatásokat. Az Együtt–PM Szövetség vezetői továbbra sem adnak egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy programjukban mi fog fájni és kinek.

„Fájni fog, de azért, hogy utána lényegesen jobb legyen.” Bajnai Gordon múlt szombaton beszélt arról, hogy az általa vezetett szövetség mindent kész megtenni, amit a nemzet jövője megkíván, akkor is, ha fájni fog. Azóta ő maga és szövetségesei is igyekeznek tagadni, hogy általános, mindenkit érintő megszorításokat vezetnének be, ha jövőre kormányra kerülnének.

Bajnai Gordon választási szövetségesei, a szocialisták viszont fájdalomcsillapítókkal kezdenének kormányozni. Az MSZP eltörölné a pénzügyi műveleteket terhelő illetéket – jelentette be a párt elnökhelyettese. „Kormányra kerülés esetére arra készülünk, hogy olyan intézkedéseket vezetünk be, amelyek nem növelik a lakosság terheit, hanem éppenséggel ellenkező módon, a mostani három évnek a lakosságot sújtó tehercsomagjából megpróbál visszavenni. Nyilvánvaló egy felelős, kormányra készülő erő mindezt felelősen, a gazdasági-pénzügyi keretek figyelembevételével teszi meg” – mondta Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese.

A Fidesz szóvivője biztosra veszi, hogy a baloldal az egykulcsos személyi jövedelemadóval együtt eltörölné a családi adókedvezményt is. „Bajnai Gordon volt az a politikus, aki elvette a kismamáktól a hároméves gyest, ezek után nyilvánvalónak tartjuk, hogy Bajnai »fájni fog« programja veszélyezteti a gyed extrát is, amelyet a kormány épp most nyújt be törvényjavaslat formájában az Országgyűlés elé. A »fájni fog« program első számú célpontjai tehát meglátásunk szerint a gyermeket nevelők, a nők és az édesanyák” – mondta Hoppál Péter.

A 2009-es Bajnai-csomagot a szocialisták parlamenti támogatása nélkül nem tudta volna végrehajtani a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!