2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Domonkosok Magyarországon 03:00

Belföld

A szerszámokon gondolkodott, mielőtt bekövetkezett a tragédia

Nem került előzetes letartóztatásba a győri kosarasok buszbalesetét okozó 69 éves férfi. A kihelyezett tárgyaláson lakhelyelhagyási tilalom elrendelését kérte az ügyészség, de ezt a bíróság nem látta indokoltnak. Ügyvédje szerint figyelmetlenség okozta a karambolt, amiben a győri női kosárlabdások klubigazgatója és edzője halt meg. Az egyik játékosnak pedig térdtől lefelé amputálni kellett az egyik lábát.

Szabadlábon védekezhet a Ladát vezető sofőr, aki a szombati buszbalesetet okozta. A győri bíróság nem rendelte el a férfi előzetes letartóztatását. Korábban egy rendőr állt a 69 éves férfi kórterme előtt, akit szombaton őrizetbe vettek. Most ezt a felügyeletet megszüntették. A bíróság azzal indokolta döntését, hogy a sofőr medencetörést szenvedett és hetekig tart még a gyógyulása. Emellett nem áll fenn a szökés veszélye. A férfi beismerő vallomást is tett, akinek korábban nem volt semmilyen rendőrségi ügye. A döntés ellen az ügyész fellebbezett, így az nem jogerős. Várhatóan szerdán döntenek erről is. Szabó József ügyvéd azt mondta, figyelmetlenség okozta a balesetet. Védence azt állította, hogy azon gondolkodott szombat délután, hogy a munkáját milyen szerszámokkal fogja elvégezni. Mire észbe kapott, a padkának ment, és utána már nem volt megállás, nekicsapódott a busznak.

A győri kórházban még három játékost ápolnak. Az orvosi szakvélemények szerint rájuk több hónapos rehabilitáció vár. A csapat masszőre, aki súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, túl van az életveszélyen. A kosárlabdaklub elnöksége a kórháztól kapott tájékoztatás után dönti el, hogy az egyesület melyik sorozatban tudja folytatni a szereplést. Várhatóan a magyar bajnokságban és az Euroligában ott lesz az Uni Győr, a Közép-Európa Ligát viszont kihagyja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!