2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

A Szentatya megköszönte, hogy Magyarország befogadta az Ukrajnából érkező menekülteket

Mindenki a szeretet nyelvét beszélje! - erre bátorított Ferenc pápa a budapesti Rózsák terén található Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban. Az egyházfő itt szegényekkel és menekültekkel találkozott. Ferenc pápa mindezek előtt magánlátogatást tett a vak gyermekeket gondozó, Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban, ahol a gyerekek zenés műsorral és ajándékokkal várták.

  • A Szentatya megköszönte, hogy Magyarország befogadta az Ukrajnából érkező menekülteket

Szent Ferenc imájával kezdték a találkozót Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatása második napján a vak gyerekeket gondozó Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban.

Az otthon lakói zenés műsorral és énekekkel várták a Szentatyát.

A gyerekek ajándékokat is készítettek műhelyükben a pápának: egy, a Vatikán és Argentína színeit viselő tarisznyát, egy ferences keresztet viselő, nemezből készült olvasót, egy olasz könyvet az intézmény alapítójáról, valamint két levelet. Az egyik az otthon lakóinak üzenetét tartalmazta, a másik pedig egy vak kisfiú gyógyulástörténetét.

Az Árpád-házi Szent Erzsébet-templom szombat délelőtt tíz órakor már teljesen megtelt. A jelenlevő vendégek, szegények, hajléktalanok, menekültek és a magyarországi kisebbségek képviselői közösen imádkozva várták a szentatyát.

A pápát a Katolikus Karitász elnöke fogadta. Spányi Antal a szentatya áldását kérte a a szegényeket és menekülteket megsegítő szervezetre.

Ferenc pápa beszédét úgy kezdte, hogy a szegények és a rászorulók állnak az evangélium középpontjában. Jézus ugyanis azért jött, hogy örömhírt vigyen a szegényeknek. Az egyházfő kiemelte, hogy ,,az igazi hit kockáztat, és kilép a világba, hogy a szeretet nyelvét beszélje."

Az egyházfő köszönetét fejezte ki a magyar egyháznak a tevékeny szeretetért. Továbbá köszönetet mondott azért, hogy olyan sok menekültet fogadtak be Magyarországon Ukrajnából.

A katolikus egyház vezetője arról is beszélt, hogy sokan vannak, akik hajléktalanok és egyedülállók. A Szentatya hozzátette: nagyon fontos, hogy ne csak alamizsnát osszunk, hanem fizikailag is megérintsük az embert, ez minden keresztény ember hivatása.

Beszéde végén Ferenc pápa arra bátorított, hogy mindenki a szeretet nyelvét beszélje és imádkozzon érte.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!