2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:00

Belföld

A szélsőbaloldali Szikra Mozgalom támogatóinak az adatai is külföldön landolnak

Az amerikai Action Networkkel és további négy külföldi céggel dolgozik együtt a Jámbor András-féle Szikra Mozgalom. A szélsőbaloldali szervezet által kiküldött új adatkezelési tájékoztatóból kiderül, a baloldali mozgalom is külföldre küldi a követők személyes adatait - írja a Magyar Nemzet.

  • A szélsőbaloldali Szikra Mozgalom támogatóinak az adatai is külföldön landolnak

Új adatkezelési tájékoztatóról küldött értesítést szimpatizánsainak a párbeszédes Jámbor Andráshoz köthető szélsőbaloldali Szikra Mozgalom. A Magyar Nemzet által megismert levélből azonban kiderül,

a szervezet valójában nem a magyar választópolgárok személyes adatainak kezelésén változtatott, mindössze annyit módosítottak, hogy a jövőben nem csak konkrét ügyekkel kapcsolatban keresnék az érdeklődőket.

– A kommunikációs bizottságként egy körülbelül húszfős részlegét adjuk a mozgalomnak, mi kezeljük a közösségi média oldalainkat, tőlünk kapod a hírleveleket, mi felelünk azért, hogy minél többekhez eljusson a Szikra híre és az, hogy milyen világban hiszünk – fogalmaztak a hírlevélben, melyben azt is közölték: „az elmúlt hónapokban a szokásos tevékenységeink mellett volt még egy feladatunk: egy olyan olyan adatkezelési tájékoztatót kellett létrehoznunk a jogászunkkal együtt, amellyel miközben még nagyobb biztonságban érezheted magad, közben a továbbiakban is tudjuk tartani a kapcsolatot, és együtt építhetünk egy szolidaritásra és egyenlőségre alapuló országot. Végre megszületett!

Úgy módosítottuk, hogy ne csak konkrét ügyekkel kapcsolatban kereshessünk, hanem a Szikra általános híreivel is – semmi más nem változott.”

Vagyis a Szikra valójában nem az adatkezelésen változtatott, csupán a mozgalmat érintő hírek terjesztésének bővítésén.

Mint írták, „a szervezet számára az e-mailen és telefonon való kapcsolattartásra nagy figyelmet szánunk. Itt tudunk a közösségi média algoritmusaitól és a Fidesz által uralt médiatértől függetlenül közvetlenül, személyesen kapcsolatot tartani veled. Csak így tudunk mondjuk a diákvárosos tüntetésünkhöz hasonló nagyságú tüntetést szervezni vagy küzdeni a kilakoltatások ellen, igazságot szolgáltatni a végrehajtások áldozatainak, a Fizessenek a gazdagok! akcióinkhoz hasonlóan megmozgatni az országot, és nem utolsó sorban: egy alulról építkező, egymást támogató közösséget építeni.”

A lényeg azonban nem változott a Szikránál:

a személyes adatok továbbra is a washingtoni székhelyű, gyakorlatilag a teljes baloldal által gyűjtött adatokat kezelő Action Networkhöz futnak be, a cég neve már a levél alján megjelenik.

Az adatkezelési tájékoztatóból pedig az is kiderül, a „személyes adatok megismerésére jogosultak köre és adatkezelési címzettjei” címszó alatt az Action Network mellett a kaliforniai Herza LLC., a San Franciscó-i Segment, a bécsi Estratos Digital GmbH, valamint az ír Google Ireland Limited is szerepel.

Nem meglepő módon ugyanezek a cégek megtalálhatók Juhász Péter, az Együtt korábbi politikusának, Belváros-Lipótváros egyik baloldali polgármesterjelöltjének petíciós aláírásgyűjtésének adatkezelési tájékoztatójában is. A különbség talán annyi, a Szikra Mozgalom adatait jelenleg a Bajnai-féle DatAdat hivatalosan nem ismeri meg.

Ettől függetlenül tény, hogy Jámborék kizárólag külföldi cégekkel végeztetnek adatkezelési, adatfeldolgozási tevékenységet, ami különösen jelentős kockázatot hordozhat.

Ráadásul a Szikra már korábban is végeztetett adatgyűjtést a DatAdat többi ágával együttműködő Action Networkkel, amely köztudottan kezelte azoknak a magyaroknak az adatait is, akik azokat megadták NoÁr webshopjában vagy akik feliratkoztak egy NoÁr-féle hírlevélre, illetve regisztráltak az általuk is népszerűsített tüntetésekre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!