2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtő felhívása

Aláírásgyűjtést kezdeményezett a Székely Nemzeti Tanács, annak érdekében, hogy Európa hagyományos nemzeti közösségei, köztük a székelység is megtarthassák identitásukat a saját szülőföldjükön. 2020 május 7-ig egymillió aláírásnak kell összegyűlnie. Pesty László levelében hangsúlyozta mindenkire számítanak, akinek fontos a székelyek megmaradása, és akinek fontos az európai nemzeti kisebbségek megerősödése. Az akcióról bővebben a Székely Nemzeti Tanács Facebook oldalán, illetve a www.nemzetiregiok.eu oldalon lehet olvasni. Az online aláírásra is az utóbbi honlapon keresztül nyílik lehetőség.

  • A Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtő felhívása

 

 

Pesty László levele: 

Kedves Barátom!

A Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy Európa hagyományos nemzeti közösségei, köztük a székelység is megtarthassák identitásukat a saját szülőföldjükön. Egymillió aláírást kell összegyűjtenünk 2020 május 7-ig. Az idő sürget! A szükséges aláírásoknak eddig csak alig több, mint az 5%-a jött össze (valamivel több, mint 50.000 aláírásról beszélünk). Mi székelyek együtt küzdünk baszk, katalán, breton, sziléziai, dél-tiroli, és még sok más nemzetből való barátunkkal azért, hogy az akció sikeres legyen. Ki kell mondani: ez a petíció bizony a pénzről szól! Tele a padlás a szépen hangzó politikai ígéretekkel. Azért harcolunk, hogy az Unió fejlesztéspolitikája kezelje kiemelt figyelemmel a Székelyföldhöz hasonló nemzeti régiókat, vagyis azon térségeket, melyeket nemzeti, etnikai, kulturális, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. Azt akarjuk elérni, hogy létrejöjjön egy külön finanszírozási mechanizmus, mely kizárólag és közvetlenül e nemzeti régiók számára elérhető. Ezzel biztosítható volna egyrészt, hogy az Uniós forrásokat ne lehessen e nemzeti közösségek ellen használni (mint ahogy azt a diszkriminatív forráselosztáson keresztül jelenleg többek között Románia és Szlovákia is teszi), másrészt szavatolni lehetne, hogy fennmaradjon Európa nyelvi és kulturális sokszínűsége, mely épp e nemzeti régiókban van leginkább veszélyeztetve.

A projekt pártok feletti, és mentes mindenféle belpolitikai felhangtól. Nem sajátította ki, és nem sajátítja ki egyetlen politikai irányzat sem. Mindenkire számítunk, akinek fontos a székelyek megmaradása, és akinek fontos az európai nemzeti kisebbségek megerősödése.

Az akcióról részleteket a Székely Nemzeti Tanács Facebook oldalán, illetve a www.nemzetiregiok.eu oldalon találsz. Az online aláírásra is az utóbbi honlapon keresztül nyílik lehetőség.

Kérünk, Te is segítsd törekvéseinket!

1. Módosítsd Facebook oldalad profilképét a nemzeti régiók keretével. A keret erre a linkre kattintva érhető el.

2. Segíts, hogy a kezdeményezés a széles nyilvánossághoz eljusson. Írj cikket, készíts tudósítást, forgass videót az akcióról! Generálj tartalmat, és helyezd el azt az általad elérhető hagyományos médiában, vagy közösségi portálon!

3. Segíts anyagi források felkutatásával. A projekt pillanatnyilag semmiféle jelentősebb állami, vagy hivatalos anyagi támogatásban nem részesül. A kampányra fordítható pénzeink rendkívül korlátozottak. Anyagi támogatásokat a Székely Nemzeti Tanácsnak jogi személyiséget adó Siculitas Egyesület alábbi számlaszámaira lehet küldeni:

Asociaţia Siculitas Egyesület

OTP BANK – Târgu Mureş/Marosvásárhely

LEJ: RO76 OTPV 3200 0036 0774 RO01

EUR: RO33 OTPV 3200 0036 0774 EU01

USD: RO90 OTPV 3200 0036 0774 US01

HUF: RO80 OTPV 3200 0036 0774 HU01

 

Kérlek add tovább ezt a felhívást! Küldd el barátaidnak, és kérd meg őket, hogy ők is tegyék ugyanezt. Osszák meg levelünket teljes címlistájukkal. Jelen pillanatban ez a személyes networking tűnik a leghatékonyabb kampány-eljárásnak.

A publikációs lehetőségekről szóló ötleteiteket, kampányfinanszírozási javaslataitokat, és egyéb visszajelzéseiteket kérlek küldjétek a nemzetiregiok@gmail.com email címre. Írjatok nekünk!

Figyeljétek a netet, hamarosan indul Twitter, Instagram, és Youtube felületünk.

 

Ha az online tér velünk, ki lehet ellenünk!

Pesty László

producer

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!