2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Radar 23:30

Belföld

A svájci civil alap támogatását is vizsgálná a Kehi

A Norvég Civil Támogatási Alap után a Svájci–Magyar Civil és Ösztöndíjalapok támogatásait is vizsgálná a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal. A Kehi már be is kérte a vonatkozó iratokat az Ökotárs Alapítványtól.

A civil szervezet Facebook-oldalán azt írta, a svájci dokumentumok több szekrényt foglalnak el, ezért az egynapos határidő tarthatatlan. Az úgynevezett svájci hozzájárulás keretében összességében 130,7 millió frankkal támogatják Magyarországot, ebből a civil és ösztöndíjalap 5,4 millió frankra rúg. Az Ökotárs Alapítvány a környezeti kihívásokra adott válaszok témakörében kezeli az alap pályázatait, a szociális szolgáltatások területén az Autonómia Alapítvány az együttműködő partner.

Közben a Demokratikus Koalíció az Európai Bizottsághoz fordul az Ökotárs Alapítvány elleni hatósági akció miatt. A Gyurcsány-párti európai parlamenti képviselők egyebek közt arra várnak választ, hogy a civil szervezetek elleni eljárás nem sérti-e a Norvégia és az EU közötti megállapodást.

A vitába Brüsszel nem szól bele – közölte magyarországi látogatásán az Európai Bizottság leköszönő elnöke, Jose Manuel Barroso. Kedden a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról, hogy a kormány várhatóan Brüsszelhez fordul az ügyben. Lázár János azt mondta: az ország szuverenitását érintő elvi kérdés, hogy a kormány ellenőrizhesse a Magyarországon elköltött pénzeket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!