2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

A spekulációt kívánta megelőzni a kormány

A spekulációt kívánta megelőzni a kormány azzal, hogy a devizahitelek forintosítási árfolyamáról korábban nem nyilatkoztak egyértelműen a kormánypárti politikusok – mondta a Hír Televízió Magyarország élőben című műsorában Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő hangsúlyozta:a forintosításról a parlament hozza meg a végső döntést.

– Mint minden ilyen megállapodásnak, amikor pénzügyekről, árfolyamokról van szó, természetesen megvan annak a veszélye, hogy az érintettek, illetve azok, akik ebben utaznak, akár spekulációra is szoruljanak, illetve vetemedjenek. A mai kérdésre például, amikor a sajtótájékoztatót tartottuk, hogy miért most volt szükség ennek a megállapodásnak a megkötésre, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Bankszövetség kötött, a válasz egyszerűen annyi, hogy ebben a folyamatban nagyon körültekintően kell eljárnunk, egyrészt az árfolyam változásából fakadó lehetséges veszélyeket, másrészt pedig a spekulációs lehetőségeket is ki kell zárni – nyilatkozta a Hír TV-ben Kovács Zoltán.


Tekintse meg a Kovács Zoltánnal és Falus Zsolt Ferenccel készült teljes beszélgetést!

Washingtoni nyomásra forintosítják a pénzintézeteknek kedvező módon a devizahiteleket a Bankcsapda érdekvédelmi szervezet elnöke szerint. Bővebben >>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!