2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

A Soros-szervezet kihasználta a csörögi romákat

Több civil szervezet, köztük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bevonásával indul szociális mintaprogram a Pest megyei Csörögön. A település önkormányzata szorosan együttműködik a helyi cigány önkormányzattal is. Közben az is kiderült, hogy a Soros Györgyhöz köthető Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány 2008-ban nem tájékoztatta az érintetteket arról, pontosan miért is akar perközösséget alakítani velük.

  • A Soros-szervezet kihasználta a csörögi romákat

 

A sződi Hunyadi János Általános Iskolába az 1980-as évek eleje óta járnak csörögi diákok is. Csörög 2002-ben vált le Sződről, ami miatt nehezebb lett a településen lakó roma gyermekek beiskolázása. Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány 2008-ban keresett meg néhányat azok közül, akik egykor cigány többségű osztályba jártak, hogy oktatási szegregációra hivatkozva indítsanak pert. Az eljárás tavaly karácsonykor peren kívüli kártérítéssel zárult. Most azonban kiderült, hogy az alapítvány nem mindenkinek, csak az általa kiválasztottaknak ajánlott segítséget, és őket sem tájékoztatta arról, pontosan mire készül.

Csörögöt októbertől új polgármester és képviselő-testület irányítja. A falu vezetése azóta szorosan együttműködik a helyi cigány önkormányzattal, és civil szervezetek bevonásával szociális mintaprogramot indítanak a községben.

A csörögi önkormányzat átalakította a falu közmunka programját is, és egy öt hektáros területen ipari övezetet fejleszt. Az intézkedésektől munkahelyeket és jelentős fejlődést várnak.

KAPCSOLÓDÓ: 

Vita a csörögi cigányok kártérítéséről

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!