2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Belföld

A Seychelles-szigetekről csordogáltak a milliók Dávidékhoz?

Az MDF gazdálkodási ügyei miatt a Legfőbb Ügyészségen tett bejelentést a rendszerváltó párt jogutódja, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség. A JESZ tényfeltáró bizottsága szerint az okozott vagyonvesztés várhatóan megközelíti a százmillió forintot. A Hír TV Célpont című oknyomozó riportműsora azt is kiderítette, hogy Dávid Ibolya elnöksége idején offshore hátterű cégek is segítették az MDF kampányát.

Dávid Ibolyával kapcsolatban felmerült az is, hogy esetleg a Demokratikus Koalícióban folytatná pályafutását.

A jogutódnál betelt a pohár – az MDF zavaros gazdálkodási ügyei miatt a Legfőbb Ügyészségen tett bejelentést a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség. A JESZ tényfeltáró bizottsága még nem fejezte be a munkáját, de a testület valószínűnek tartja, hogy az okozott vagyoni hátrány megközelíti a százmillió forintot.

Az ügyészségi bejelentésben az olvasható, hogy a jogutód szervezet szerint Dávid Ibolya elnöksége idején azok dolgoztak az MDF-nek, akik jóban voltak a párt első számú vezetőjével. „Ismereteink szerint a partnerek kiválasztásában nem a párt érdekei, hanem az akkori pártelnök személyes kapcsolatai játszottak döntő szerepet” – ismertetik. Az egykori kampányfőnök, Somogyi Zoltán cége például 40 milliós megbízást kapott a 2010-es választási kampányban.

A tényfeltáró bizottság azt is kiderítette, hogy a rendszerváltó pártot a Seychelles-szigetekről pénzelték. Egy offshore cég egy magyarországi alapítványon keresztül, illetve gyorskölcsön formájában 128 millió forinttal támogatta az MDF európai parlamenti választási kampányát 2009-ben. Az MDF jelöltje Bokros Lajos volt szocialista pénzügyminiszter volt, aki be is került az Európai Unió törvényhozásába.

Kerék-Bárczy Szabolcs, Bokros Lajos tanácsadója az üggyel kapcsolatban úgy reagált a Hír TV munkatársának: „Marslakóktól sem fogadott el az MDF támogatást, nem tudom, Ön miről beszél.” Az MDF volt szóvivője szerint törvényesen gazdálkodtak, ezért nincs is mit vizsgálni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!