2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

A romákon keresztül támad a baloldal

A miniszterelnökhöz fordult egy civil szervezet, mert úgy vélik, fagyveszély fenyegeti Jászapáti lakosait. A térség roma képviselője és a helyi kisebbség is felháborodva fogadta az állítást. A város polgármestere szerint újra a romákon keresztül támad a baloldal.

Jászapátiban szerdán mutatták be a cigánytelep felszámolását és a romák társadalmi beilleszkedését segítő programot. Ugyanazon a napon adta ki közleményét a Magyar Polgári és Nemzeti Jogvédő Szervezet. Azt írták, hogy a városban éheznek az emberek, és tüzelőanyaguk sincs, ezért kormánybiztos kirendelését kérték. A helyiek mást mondanak.

– Hoztak nekünk tavaly is, nem is egyszer fát, most is kaptam rá esélyt, hogy fát kapjunk, mert, ugye, négy kisgyermekem van. Hát, ha bemegyek a polgármesteri hivatalhoz, ha gyógyszert kell kiváltani, és nincs rá pénzem, akkor kiváltják negyedévente, hallottam már, hogy máshol ez sincs, meg hát azt is nagyon köszönöm, hogy a házat megcsinálták – mondta a Hír TV-nek Farkas Zsanett jászapáti lakos.

A Magyar Polgári és Nemzeti Jogvédő Szervezettel a jászapáti cigány kisebbségi önkormányzat a közelmúltban kötött együttműködési megállapodást. A jogvédő szervezet pénzért segít a helyi romáknak a hatósági és egyéb ügyek intézésében. A szervezet elnöke, Vajda Attila a legutóbbi önkormányzati közmeghallgatáson a fideszes polgármester, Pócs János ellen beszélt: „Ameddig a Pócs itt az Önök szavazatát élvezi, addig ugyanúgy szegregáció marad itt. És maguk ki lesznek rekesztve” – fogalmazott.

Vajda Attila tagadja, hogy az általa vezetett szervezet valójában politizál.

– Hangzott-e el olyan, hogy ne szavazzanak Pócs János polgármester úrra a következő választáson? – tette föl a kérdést a Hír Televízió.
– Nézze, ö, ö, ö. Nézze. Erre annyi… annyit, ö, annyit… ö, valójában ö, volt egy olyan, hogy… az nem politikai beszéd volt – válaszolta a Magyar Polgári és Nemzeti Jogvédő Szervezet elnöke.

A polgármester szerint viszont a jogvédő szervezet elnöke politikai beszédet tartott a közmeghallgatáson. „Nagyon sajnálom, hogy mint minden választások idején, a baloldal a cigányságot, a hátrányos helyzetben lévő embereket használja fel politikai lejáratásra” – mondta Pócs János,

Az Országos Roma Önkormányzat megyei képviselője is a jövő évi választásokkal magyarázza a jogvédők felbukkanását. „Úgy hívom ezeket, hogy roma polgárjogi bozótharcosok, akik most előbújtak a liberális szemétdomb mögül. És most már elkezdenek hajtani, elkezdenek itt lejárató témát csinálni” – fogalmazott Rácz Tamás.

Az MSZP egykori elnökhelyettese, Szekeres Imre Jászapátiban nőtt fel, 1994 óta mindig ő volt a szocialista párt egyéni képviselőjelöltje a városban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!