2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

A Római-parton élők önerőből, mindenféle segítség nélkül igyekeznek megvédeni az otthonaikat + videó

Miközben a Duna lassan árad, a Római-parton élők önerőből, segítség nélkül igyekeznek megvédeni az otthonaikat. Az üggyel kapcsolatban Puskás Péter, a III. kerületi Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy a 2019-es kampányban a balliberális oldal, politikai ügyet csinált a gát kérdéséből.

  • A Római-parton élők önerőből, mindenféle segítség nélkül igyekeznek megvédeni az otthonaikat + videó

Jelentősen megemelkedett az elmúlt napokban a Duna vízszintje, zajlik az ilyenkor szokásos készültség.

Az elmúlt napokban ismét emelkedni kezdett a Duna vízszintje, ami komoly problémát okoz a Római-parton élőknek, akik a kerület és a főváros segítsége nélkül próbálják megvédeni az otthonaikat. Mobilgát híján ugyanis a helyiek kénytelenek saját pénzből homokzsákokat vásárolni, és azokkal megállítani a víz terjedését.

Egy Római-parti hotel tulajdonosa teljesen fel van háborodva, azt állítja, hogy a főváros és a kerületi vezetés teljesen egyedül hagyta őket a problémával.

Embertelennek, jogtalannak és felháborítónak tartom azt amit a kerületi önkormányzat és a fővárosi önkormányzat itt a római-parti ingatlantulajdonosokkal tesz – hangsúlyozta Egri Gábor, Holiday Beach szálloda tulajdonosa.

A Fidesz harmadik kerületi frakcióvezetője elmondta, hogy miután Karácsony Gergely megnyerte a választást, tartott egy sajtótájékoztatót, amelyen elmondta, hogy gát a part helyett a belső nyomvonalon, a Királyok útjánál fog megépülni.

Karácsony Gergely és Kiss László III. kerületi polgármester eldöntötték, hogy a gát ezen a nyomvonalon fog megvalósulni és nem a Duna parton és így több tíz hektár marad védtelenül ahol csónakházak, üdülők, egyéb létesítmények vannak. Ők innentől kezdve folyamatosan ki lesznek téve annak, hogy magas vízállás, árvíz esetén ezek elöntésre kerülnek – mondta Puskás Péter, az óbudai Fidesz frakcióvezetője.

Puskás kiemelte, hogy amellett, hogy az új tervek miatt rengetegen maradnak védtelenek az áradások ellen, az új tervek jóval magasabb költségekkel járnak majd mivel az úton található közműveket ki kell telepíteni a szentendrei útra.

Kerestük Kiss László polgármestert, hogy mondja el álláspontját a témában, azonban Híradónk kezdetéig egyelőre nem reagált.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!