2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

A romagyilkosságok áldozataira emlékeztek Budapesten a tizedik évfordulón

A 10 évvel ezelőtti romagyilkosságok áldozataira emlékeztek a budapesti II. János Pál pápa téren.

  • A romagyilkosságok áldozataira emlékeztek Budapesten a tizedik évfordulón

A 2008 és 2009 között, kilenc településen történt rasszista indítékból elkövetett támadássorozatban hat ember vesztette életét, köztük a tatárszentgyörgyi Csorba Róbert és ötéves kisgyermeke, Robika.

Az ünnepségen emléktáblát avattak, majd fáklyás felvonulás indult a Deák téri evangélikus templomhoz, ahol istentiszteletet tartottak az áldozatok üdvösségéért.

„Nem felejtünk, mert nem tehetjük meg, nem lehet megfelejtkezni az embertelenségről, az aljasságról, a gyávaságról. arról a gyávaságról, amelyik orvul támadt, amely az éj leple alatt támadt, amely asszonyokra támadt és amelyik gyerekekre támadt” – jelentette ki az eseményen az Ide tartozunk Egyesület elnöke, Setét Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!