2023. 02. 01. Szerda Ignác napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

A romagyilkosságok áldozataira emlékeztek Budapesten a tizedik évfordulón

A 10 évvel ezelőtti romagyilkosságok áldozataira emlékeztek a budapesti II. János Pál pápa téren.

  • A romagyilkosságok áldozataira emlékeztek Budapesten a tizedik évfordulón

A 2008 és 2009 között, kilenc településen történt rasszista indítékból elkövetett támadássorozatban hat ember vesztette életét, köztük a tatárszentgyörgyi Csorba Róbert és ötéves kisgyermeke, Robika.

Az ünnepségen emléktáblát avattak, majd fáklyás felvonulás indult a Deák téri evangélikus templomhoz, ahol istentiszteletet tartottak az áldozatok üdvösségéért.

„Nem felejtünk, mert nem tehetjük meg, nem lehet megfelejtkezni az embertelenségről, az aljasságról, a gyávaságról. arról a gyávaságról, amelyik orvul támadt, amely az éj leple alatt támadt, amely asszonyokra támadt és amelyik gyerekekre támadt” – jelentette ki az eseményen az Ide tartozunk Egyesület elnöke, Setét Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nyilvános a miniszterelnök vagyonnyilatkozata is

Nyilvános a miniszterelnök vagyonnyilatkozata is

Orbán Viktornak nincs nagy értékű ingósága, de tartozása sem - derült ki vagyonnyilatkozatából. Kövér László házelnöknek egyáltalán nincs tulajdonában ingatlan. Novák Katalin, államfőnek pedig 41 millió forint megtakarítása van, de a vagyoni helyzete nem változott.
Megcsappant Gyurcsány Ferenc pénze

Megcsappant Gyurcsány Ferenc pénze

Köddé vált Gyurcsány Ferenc vagyonának egy része, Hadházy Ákos Bécsben vásárolt ingatlant, de titkolja az állatklinikája bevételeit - ez derült ki az országgyűlési képviselők 2022-es bevallásaiból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!