2019. december 9.,
hétfő, Natália napja

A rendőrség valóban nem nyomoz az MTVA székházánál történtek miatt

MTI, Hír TV

2018. december 30., vasárnap 13:36, frissítve: vasárnap 16:00

A rendőrség hatáskör hiányában nem nyomoz az MTVA székházánál történtek miatt; a feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbították – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap a Police.hu oldalon.

A sajtóban több cikk is megjelent, amelyek a rendőrséget bírálják amiatt, hogy a nyomozásokat még nem kezdte meg, a feljelentéseket ez idáig válasz nélkül hagyta, olvasható a rendőrség honlapján, rámutatva: ezek a cikkek pontatlanok.

A közlemény szerint az MTVA-székháznál történtek miatt Szél Bernadett országgyűlési képviselő december 17-én Budapesten, a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ központi panaszirodáján tett feljelentést. A rendőrség „következetes” gyakorlata nyomán minden esetben vizsgálja, hogy annak elbírálása hatáskörébe tartozik-e. Ha hatáskörének hiányát tapasztalja, úgy a feljelentést átteszi a hatáskörrel rendelkező illetékes hatósághoz – írták.

Tekintettel arra, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény 2017. évi XC. tv. 30. § e) pontja alapján a mentelmi joggal rendelkező személy sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak esetében a nyomozás kizárólagos ügyészségi hatáskör, a BRFK a feljelentés áttételéről határozott és azt még aznap a Központi Nyomozó Főügyészség részére megküldte – olvasható a közleményben.