2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 2. 03:00

Belföld

A rendőrség nyomoz a visegrádi hoteltűz ügyében

Nyomozást indított a rendőrség a visegrádi a Silvanus Hotelben történt tűzesettel összefüggésben a rendőrség – tudta meg a Magyar Nemzet. A hatóság tájékoztatása szerint egyelőre még senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

  • A rendőrség nyomoz a visegrádi hoteltűz ügyében

Ismert, szombat délelőtt tűz ütött ki a visegrádi a Silvanus Hotelben.  Aznap kora délutánra sikerült megfékezni a tüzet, személyi sérülés nem történt: mind a 230 hotelben tartózkodó ember épségben kijutott az épületből. A vendégeket a helyi tornacsarnokba vitték, ahol ételt és takarókat kaptak.

– Talpra állunk! – nyilatkozta a Kemma.hu-nak Pintér Róbert üzemeltetési igazgató, ugyanis ezt a szlogent választották a Hotel Silvanus dolgozói a tűzeset napján. Visegrád és a hotel történetében is maradandó lesz ez a dátum: 2024.március 09. Mint ismert, szombaton pusztított borzasztó tűz a Dunakanyar egyik legkedveltebb hotelében.

A hotelvezetés ennek ellenére bizakodó: a jelenlegi állás szerint fél éven belül újraindul a szálloda és már csak egy rossz emlék lesz minden – mondta Pintér Róbert. Hozzátette: bizonyos ideig szünetet kell tartaniuk, tehát bezár a hotel, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb újra tudják fogadni a vendégeket. 

A vezető a helyszínen tartózkodott az ominózus napon. Munkaidőben jelzett neki az egyik kolléga, hogy nagy füst jön fentről. – A riasztást követően 10 perc alatt jöttek a tűzoltók. Inkább 30-hoz közelített a számuk, mint a húszhoz – eleveníti fel az emlékeket a vezető. Elmondta, a könnyűszerkezetes tetőt csak egy irányból lehetett oltani és a szél aznap inkább ellenség volt, mint barát. Jelenleg is folyik a tűzvizsgálat. 

A kemma.hu megtudta, hogy másnap, azaz március 10-én a szálloda összes dolgozója megjelent a helyszínen, ami hatalmas összefogásról árulkodik. Pintér Róbert szerint első körben tájékoztattak mindenkit a történtekről, majd a vezetőség kiosztotta a feladatokat. – A földszint bizonyos helyiségeiben már elkezdtek takarítani – mondta a portálnak, de a tető teljes terjedelmében leégett, és a negyedik emelet szobáinak jó része is a lángok martalékává vált a tűzeset során.

Az üzemeltetési igazgató köszönettel tartozik minden tűzoltónak és vendégnek is, akik kiválóan együttműködtek a nehéz helyzetben. A szállóból a visegrádi sportcsarnokba költöztették az emberek egy részét, a másik felének pedig a fellegvár parkolójában nyitottak melegedőt. – Még aznap délután minden vendég megkapta a hotelből a személyes tárgyait. Budapestről sokan megszálltak nálunk a hétvégén. Egyes vendégek úgy döntöttek, hogy a tűz eloltása után inkább saját maga pakol össze és hazamegy – árulta el a kemma.hu-nak. Ahogy arról beszámoltunk, a tűz keletkezésekor kétszáz vendég tartózkodott a hotelben, nekik szerencsére időben sikerült elhagyniuk az épületet. A gyorsan terjedő lángok akkora sötét füstfelhőt generáltak, hogy szinte a Dunakanyar minden pontjáról lehetett látni. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán arról írt, hogy a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint zuglói, szentendrei, rózsadombi, délegyházi, gyömrői, szigetmonostori, visegrádi, pilisborosjenői, komáromi, banai, alcsútdobozi, kocsi és leányfalvi önkéntes tűzoltók dolgoztak. Az oltást a fővárosi, váci, gödöllői, bicskei, ácsi, üllői, nagykátai, szigetszentmiklósi és budaörsi vízszállítók is segítették. Végül 14 vízsugárral sikerült előbb körülhatárolni, majd eloltani a pokoli tüzet.

Forrás: Magyar Nemzet / kemma.hu

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert / Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!