2022. 12. 02. Péntek Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Ballada egy szolgafiú emlékére 02:00

Belföld

A rendőrök "úgy gondolták, hogy megtörtént"

Tagadják a közokirat-hamisítást azok a rendőrök, akik 2006-ban a vád szerint valótlan jelentést írtak az október 23-ai eseményekről. G. Csaba és N. László ellen a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete tett feljelentést, amiért hivatali jelentésükben azt állították, hogy a kollégájuk által brutálisan megvert Fábián Gábor lázította a tömeget és ellenállt a rendőri intézkedésnek.

Fábián Gábor hazafele sétált 2006. október 23-án az Astoriánál, amikor egyenruhások egy csoportja felszólítás nélkül verni kezdte. „Húztak be, közben többen belém rúgtak, megütöttek, gyomorszájon vágtak” – emlékezik vissza a bántalmazott férfi.

Fábián egyik ujját és a lábát is eltörték a rendőrök. Az azóta leszerelt brutális helyszíni parancsnokot, Vágó Lászlót tavaly jogerősen egy év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Az akcióban részt vett G. Csaba és N. László is, hivatali jelentésükben pedig azt állították, hogy Fábián akadályozni próbálta a tömegoszlatást, lázította a tömeget és ellenállt a rendőri intézkedésnek. Ezért őket most közokirat-hamisítással vádolják.

Haraszti Tamás ügyész G. Csabát és N. Lászlót, mint társtetteseket a Btk. 215. szakasz első bekezdésének B pontjába ütköző, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével vádolta meg a tárgyalóban. A két rendőr a bíróság előtt tagadta a vádakat.

G. László főtörzsőrmester nem volt hajlandó nyilvánosság elé állni, de ügyvédje szerint a Rebisz csoportvezetője nem kapott utasítást a tények megmásítására. Gyene Bálint védő szerint ügyfele a legjobb emlékezete szerint próbálta összeállítani a szóban forgó jelentést a történtekről; és ártatlannak vallja magát.

Ártatlannak érzi magát N. László is, azzal védekezett, hogy nem tudatosan hamisította meg a rendőri jelentést. Ügyvédje szerint azt írták le, amiről úgy gondolták, hogy megtörtént. Az, hogy később ez valótlannak bizonyul adott esetben, az az ő szándékukat nem befolyásolta – véli Szabó Iván védő.

Az ügyben egyelőre nem született ítélet, mert nem állt a bíróság rendelkezésére a bizonyítékként szolgáló videofelvétel.

Október 23-án volt hat éve, hogy a rendőrség rátámadt a Gyurcsány-kormány ellen tüntetőkkel összeeresztett, a forradalmat ünneplő tömegre. Barikádok, kardlapozás, kilőtt szemek, összevert emberek tették örökké emlékezetessé az ötvenedik évfordulót. No meg a felelősségre vonás elől többnyire sikeresen kicsúszó rendőrök és vezetőik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

További tagadás a dollárbaloldalon

További tagadás a dollárbaloldalon

Könnyebb lenne megítélni a helyzetet, hogyha világosabban és egyértelműen fogalmazna Márki-Zay Péter- kritizálta egykori kormányfő-jelöltjét a Jobbik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali üres ígéretek Miskolcon

Baloldali üres ígéretek Miskolcon

Kibújik a szög a zsákból, a baloldal üres ígéretekkel vezette meg az embereket -így fogadta a Fidesz miskolci szervezete a polgármester kijelentéseit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!