2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 2. 03:00

Belföld

A Pikó András vezette Józsefvárosban több mint százezerbe is kerülhet a lakossági parkolás + videó

Tízszer többet fizetnek az éves parkolásért a józsefvárosiak, mint más kerületekben élők. Első autó után a kerület egyes részein 30 ezer forintot kér el az önkormányzat. A második autóért már 72 ezret. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője szerint: a parkolás korábban a helyieknek ingyenes volt.

  • A Pikó András vezette Józsefvárosban több mint százezerbe is kerülhet a lakossági parkolás + videó

Felháborítja a Józsefvárosikat Pikó András sarcolása. Tízszer többet fizetnek az éves parkolásért a józsefvárosiak, mint más kerületekben élők – erről a Metropol számolt be.

A belvárosban továbbra is ingyenesen lehet parkolni az ötödik kerületben, míg a Terézvárosban 1920 Ft-ért parkolhatnak a helyi lakók. Az Erzsébetvárosban 2200 Ft-ot kell fizetni, míg Kőbányán 2500 Ft-ot, az éves parkolásért.

A nyolcadik kerületben az első autóra alapesetben az A zónában harmincezer, a B zónában 24 ezer, a C zónában 18 ezer forint a díj. Ha egy családnak van második autója is az még fájdalmasabb költségeket von maga után. Akár 62 ezer forintba is kerülhet, hogy az utcán parkolhasson.

Nagy volt a lakossági tiltakozás és a Fidesz-KDNP frakció bevitt egy módosítást a testületre, hogy ezt változtassák meg. Ezt nyilván a baloldali vezetés egész egyszerűen leszavazta. Az egészen biztos, hogy itt Józsefvárosban az autó az nem luxuscikként van. Nem luxuscikként használják az emberek, gyerekeket hordják vele iskolába, az idős beteg szülőket viszik vele orvoshoz. Napi bevásásárlást, nagy bevásárlást intézik vele – hangsúlyozta Szilágyi Demeter. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője emlékeztetett: a parkolás korábban a helyieknek ingyenes volt.

Szilágyi Demeter ígéretet tett arra, hogy, jövőre megpróbálnak véget vetni a jelenlegi sarcolásnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!