2022. 05. 23. Hétfő Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

A piaci ár alatt jutott telekhez Kispesten Kránitz Krisztián ügyvédje

Újabb gyanús földügylet Kispesten. A HírTV tudta meg, hogy jóval áron alul értékesített a szocialista önkormányzat egy csaknem 9 ezer négyzetméteres területet. Ráadásul a telket potom pénzért a Mr. Negyven Százaléknak nevezett Kránitz Krisztián ügyvédje vette meg. Gajda Péter polgármester szerint minden törvényes volt, ennek ellenére most mégis vizsgálatot rendelt el. Kispest fideszes önkormányzati képviselője szerint aggályos, hogy a kerület vagyonkezelőjének jogi képviselője ilyen áron jutott hozzá a területhez, ráadásul a kispesti önkormányzat 2017-ben is jelképes áron adott el egy telket - tette hozzá.

Tavaly februárban adta el ezt a 9 ezer négyzetméteres területet a kispesti önkormányzat. Jóval a piaci ár alatt, négyzetméterenként 2 ezer forintért. Így a másfél focipályányi területért összesen 18 és fél millió forintot kaptak.

A telek eladáskor csupán sport-és rekreációs célra volt használható, azonban az év elején életbe lépett kerületi építési szabályzat már lakóövezetbe sorolja, ami alapján ide akár már lakóingatlan is építhető.

A telket a Mr. Negyven Százaléknak is nevezett kispesti vagyonkezelő vezetője, Kránitz Krisztiánnak az ügyvédje vette meg. A HírTV által nyilvánosságra hozott hangfelvételeken Kránitzot Gajda Péter, kispesti szocialista polgármester embereként említik.

"Riporter: Ön a vagyonkezelő vezetőjeként komoly vagyon - ingatlanok, pénz - fölött diszponál. Történt ezzel kapcsolatban visszaélés az elmúlt években?

Kránitz Krisztián: Természetesen nem."

Kránitz tavaly ősszel tagadta az Informátornak, hogy visszaélés történt volna az általa kezelt kispesti vagyonnal. Szerettük volna megkérdezni a 9 ezer négyzetméteres telekügyről a kispesti vagyonkezelő vezetőjét, de adásunkig nem válaszolt.

A kerület polgármestere szerint az eladással minden szabályosan zajlott. Gajda Péter most mégis vizsgálatot rendelt el a a kispesti telekeladások ügyében.

"Az elmúlt két hétben, amikor egy másik ügyben elkezdték a kispesti önkormányzat telekeladásait vizsgálni, én akkor az összes tavalyi, tavalyelőtti elidegenítéseinket bekértem, és egy vizsgálatot rendeltem el, ezek kapcsán. Ennyit tudok most önnek mondani"

- fogalmazott Kispest polgármestere, Gajda Péter. 

A kispesti önkormányzat 2017-ben is jelképes áron játszott ki egy önállóan nem beépíthető telket a kerületben. A vevő az önkormányzat építési irodáját vezető, Guzmics Zsombor anyósa volt, aki a lányának ajándékozta a telket, amelyen mégis felépítettek egy luxus társasházat.

Kispest fideszes önkormányzati képviselője elmondta: mindkét szerződést egy olyan valaki intézte, aki jelenleg a kispesti antikorrupciós vizsgálóbizottság tagja. 

"Az adásvételi szerződést ugyanaz az ügyvédnő ellenjegyezte, aki a névjegyével ellátta a Guzmics-féle teleknek is a szerződését, ez többek között azért is aggályos, mert ez az ügyvédnő jelen pillanatban az önkormányzati antikorrupciós és tényfeltáró vizsgálóbizottságnak a tagja"

- mondta a kerület fideszes önkormányzati képviselője, Dódity Gabriella. 

Dódity Gabriella hozzátette, aggályos, hogy a kerület vagyonkezelőjének ügyvédje ilyen értékesítési körülmények között jutott hozzá a területhez.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!