2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Felvidéki freskó 11:00

Belföld

A Petőfi-díjat idén Áder János, volt köztársasági elnök vehette át + videó

Áder János kapta idén a Petőfi-díjat. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a díjazottat méltatva kijelentette: a volt államfő a rendszerváltozás utáni Magyarország előrehaladásában maradandó érdemeket szerzett.

  • A Petőfi-díjat idén Áder János, volt köztársasági elnök vehette át + videó

Nem olyan bolond a természet, hogy hiába teremtsen erőket. Amit teremt azért teremti, hogy hasznát vegye – Petőfi Sándort idézve mondott köszönetet az idei Petőfi-díjazott, Áder János. A volt köztársasági elnök úgy fogalmazott: az elmúlt 35 évben igyekezett hasznára válni Magyarországnak és a magyar nemzetnek.

A magyar embereknek az érdekeit csak olyan ember tudja szívvel-lélekkel képviselni, akinek magyar szíve van és akinek szilárd értékrendjében a magyar nemzeti érdekek az elsők. Áder János ilyen ember – ezekkel a szavakkal méltatta a XXI. Század Intézet főigazgatója az idei Petőfi-díj tulajdonosát. Schmidt Mária elmondta: az elismeréssel a volt köztársasági elnök Magyarországért, pártjáért és a rendszerváltoztatásért tett munkáját szeretnék megköszönni.

Alkotmányosan gyakorolta a köztársasági jogköröket, méltósággal képviselte Magyarországot itthon és szerte a nagyvilágban. Akkor szólalt meg, amikor megszólalásának tétje és súlya volt, akkor viszont legjobb meggyőződése szerint tette. Az ő tevékenysége is bizonyíték arra, hogy a hatalom jogszerűen gyakorolt alkotmányos korlátai valójában a demokráciában nem gyengítik, hanem akár meg is erősíthetik a hatalmat – hangsúlyozta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Áder János tevékenysége mércét teremtett.

Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója pedig arra emlékeztetett, hogy a 2009-ben létrehozott kitüntetést olyan jeles személyek kapják meg, akik az elmúlt évtizedekben kiemelkedően sokat tettek a közép-európai népek szabadságáért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Budapest több kerületében is rajzanak a patkányok

Budapest több kerületében is rajzanak a patkányok

A jó idő beköszöntével egyre több helyen bukkannak fel patkányok Budapesten. A Metropol beszámolója szerint a közösségi oldalakat ellepték a panaszos hozzászólások. A legtöbb bejelentés Kispestről, Csepelről és az óbudai Csillaghegyről érkezik. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!