2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László 11:00

Belföld

A Pesti Hírlap tulajdonosa szerint a sajtószabadság korlátozása ellen szól a Kúria döntése

A Pesti Hírlap tulajdonosa szerint a sajtószabadság védelme jegyében született a Kúria szerdai döntése, amely ideiglenes intézkedésként megtiltotta a fővárosi önkormányzat ingyenes, közterületi lapterjesztésre vonatkozó rendeletének alkalmazását. A rendelet a Pesti Hírlap mellett a Metropolt érintette volna - írta pénteki lapszámában a Magyar Nemzet.

  • A Pesti Hírlap tulajdonosa szerint a sajtószabadság korlátozása ellen szól a Kúria döntése

Milkovics Pál a lapnak úgy nyilatkozott: "újságtulajdonosként megnyugtató dolog látni, bírói döntés igazolja, hogy a rendszer védi a sajtószabadságot". A Pesti Hírlap tulajdonosa arra is kitért, hogy lapjának jelenleg is van terjesztési engedélye, ám a cég ügyvédei még tanulmányozzák, hogy ehhez jogilag hogyan viszonyul a Kúria határozata.

A főváros tulajdonában álló közterületek használatáról szóló rendelet érintett bekezdése szerint akkor lehet közterületen ingyenesen terjeszteni sajtóterméket, ha annak négy oldalán a fővárosi önkormányzat, illetve intézményei tehetik közzé az általuk meghatározott közérdekű információkat ellenszolgáltatás nélkül.

Lovas Dániel, a Magyar Újságírók Közösségének (MÚK) elnöke a lapnak úgy nyilatkozott: a legfelsőbb bírói fórum döntése azt mutatja, hogy a szakmai problémák mellett jogi akadályai is vannak a fővárosi rendeletnek, amely magántulajdonban lévő lapokban helyezné el egy önkormányzat közleményeit.

Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke úgy vélekedett: "egyedül az adott lapot kiadó magáncég üzleti érdeke sérül(het), erről szól a közbenső döntés, de ez nem médiajogi vagy médiaszakmai kérdés".

Az önkormányzat rendeletét Budapest Főváros Kormányhivatala tavaly jogszerűtlennek találta, és felszólította a Fővárosi Közgyűlést annak módosítására. Miután ez nem történt meg, pert indítottak a Kúrián a rendelet ellen. A szerdai ideiglenes határozat az ügy eldöntéséig tart, amire kilencven napja van a Kúriának - olvasható a Magyar Nemzetben.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kiosztotta Klopp az angol riportert + videó

Kiosztotta Klopp az angol riportert + videó

Szerda este Szoboszlai Dominik megszerezte második gólját a Premier League-ben. A magyar középpályás biztosította be az idegenbeli győzelmet a Sheffield United ellen, a Vörösök versenyben vannak a bajnoki címért.
Iskolai lövöldözés volt Oroszországban

Iskolai lövöldözés volt Oroszországban

Tüzet nyitott egy brjanszki gimnáziumban egy nyolcadikos iskoláslány, majd végzett önmagával – közölte csütörtökön a TASZSZ hírügynökséggel az orosz belügyminisztérium területileg felelős sajtószolgálata.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!