2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Moziklip

Következik:

Moziklip 20:10

Belföld

A péntek esti influenszertüntetés nemzetbiztonsági veszéllyel járhat

Közérdekű bejelentést tettek a péntek este tartandó influenszertüntetés kapcsán – tudta meg a Magyar Nemzet.

  • A péntek esti influenszertüntetés nemzetbiztonsági veszéllyel járhat

Tényi István az Alkotmányvédelmi Hivatalnak és a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak címzett közérdekű bejelentésében a péntek estére szervezett influenszertüntetés nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet.

Indoklásában a Pesti Srácok írására hivatkozik, melyben a hírportál beszámolt egy magyar Reddit-oldalról, ahol tanácsokat osztogattak az influenszertüntetés résztvevőinek, hogy mit érdemes magukkal vinni az eseményre.  

Protektoros kesztyűt, maszkokat, öngyújtót, tűzgyújtókockát, valamint újságpapírt

– olvasható a felsorolásban. Emellett a posztoló arra is felhívta a résztvevők figyelmét, hogy a könnygáz lemosására vigyenek elég vizet magukkal.

Az tanácsolták továbbá, hogy a résztvevők igyanak sört, és tartsák meg az üveget. Arra is felhívták a figyelmet, hogy természetesen májkrém is „kell” a tüntetéshez, aminek a dobozából jó vágóeszközt lehet készíteni.

Habár minden jel szerint nem lesz békés a péntek esti tüntetés, a szervezők a puhányabb testalkatú tüntetőkre is gondolhattak, azt javasolva nekik, hogy vigyenek párnát is arra az esetre, ha le kellene ülni az Oktogonon.

Tényi a bejelentésében emlékeztetett: az Antifa-mozgalom nevéhez számos erőszakos megmozdulás fűződik több országban is. Bár önmagukról azt állítják, hogy a jobboldali szélsőségesek ellen harcolnak, nemegyszer volt már rá példa, hogy rendőrökre vagy újságírókra támadtak.

Érdekes módon a magukat antifasisztákként definiálók a boltok ablakainak betörésével éppenséggel az 1930-as évek Németországát és annak szélsőjobboldali őrületét idézték fel

– fogalmazott.

Felhívta a figyelmet arra, hogy bár egészen eddig hazánkban nem tapasztaltunk az amerikai vagy a német példákhoz hasonló brutális szélsőbalos akciókat, de épp elég idő telt el a rendszerváltás óta, hogy a mozgalom sok fiatal követőt találjon magának Magyarországon is.

A gyülekezési jog gyakorlása nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást, valamint nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével

– szögezte le Tényi. 

Közérdekű bejelentésében Tényi István arra kéri az Alkotmányvédelmi Hivatalt, indítson átfogó vizsgálatot, hogy a tüntetés, illetve az azon részt vevő szervezetek jelentenek-e kockázatot Magyarország politikai, pénzügyi, gazdasági rendszerére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!