2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

A Pécsi Tudományegyetem sikeres kutatásokat végez a koronavíruselleni harcban

Áttörést ért el a koronavírus kutatásban a Pécsi Tudományegyetem és egy együttműködő cég. Kétéves munka eredményeként oly módon tudták hatástalanítani a koronavírus örökítő anyagát, hogy a vírus szerkezetében nem okoztak károsodást, így a kórokozó emberi szervezetre gyakorolt hatásait is vizsgálhatták.

  • A Pécsi Tudományegyetem sikeres kutatásokat végez a koronavíruselleni harcban

A Pécsi Tudományegyetemen folyó kutatások eredményeként olyan berendezést sikerült előállítani, mely méri a Covid-19 immunválaszát az emberi szervezetben. Ez azt jelenti, hogy lehetőség van arra, hogy a koronavírus által kiváltott folyamatokat tanulmányozni tudják. Az eljárás előnye, hogy az a jövőben akár más kórokozók esetében is alkalmazható lesz. A projekten az egyetem és egy magyar cég közösen dolgozott.

A közös munka eredményessége bizonyítja, hogy az egyetem jó irányba halad, amikor együtt dolgoznak piaci szereplőkkel – jelentette ki Jakab Ferenc, az innovációs rektor-helyettes.

A projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap 127 millió forintos támogatásával valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Húsz gépkarabélyt foglaltak le Röszkén

Húsz gépkarabélyt foglaltak le Röszkén

Húsz gépkarabélyt foglaltak el a pénzügyőrök Röszkén. Egy albán sofőr autójában voltak elrejtve a fegyverek és a hozzájuk tartozó tárak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint a pénzügyőrök egy albán sofőrt és járművét ellenőrizték Röszkén.
Novák Katalin újra Kárpátaljára látogat

Novák Katalin újra Kárpátaljára látogat

A köztársasági elnök Kárpátaljára látogat április 21-én. A köztársasági elnök a Karitatív Tanács szervezeteinek vezetőit és ukrajnai menekülteket, köztük gyermekeket fogadott szerdán a Sándor-palotában Budapesten.
Újabb bizottsági vizsgálat indul a dollárbaloldal ügyében

Újabb bizottsági vizsgálat indul a dollárbaloldal ügyében

Újabb bizottsági vizsgálat indul a dollárbaloldal ügyében - mondta el az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke a Magyar Nemzetnek. Bánki Erik arról tájékoztatott: a parlament gazdasági bizottságának következő ülésén napirendre kerül az Állami Számvevőszék elnökének beszámolója a guruló dollárok ügyben lefolytatott vizsgálatról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!