2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 03:00

Belföld

A Pécsi Tudományegyetem sikeres kutatásokat végez a koronavíruselleni harcban

Áttörést ért el a koronavírus kutatásban a Pécsi Tudományegyetem és egy együttműködő cég. Kétéves munka eredményeként oly módon tudták hatástalanítani a koronavírus örökítő anyagát, hogy a vírus szerkezetében nem okoztak károsodást, így a kórokozó emberi szervezetre gyakorolt hatásait is vizsgálhatták.

  • A Pécsi Tudományegyetem sikeres kutatásokat végez a koronavíruselleni harcban

A Pécsi Tudományegyetemen folyó kutatások eredményeként olyan berendezést sikerült előállítani, mely méri a Covid-19 immunválaszát az emberi szervezetben. Ez azt jelenti, hogy lehetőség van arra, hogy a koronavírus által kiváltott folyamatokat tanulmányozni tudják. Az eljárás előnye, hogy az a jövőben akár más kórokozók esetében is alkalmazható lesz. A projekten az egyetem és egy magyar cég közösen dolgozott.

A közös munka eredményessége bizonyítja, hogy az egyetem jó irányba halad, amikor együtt dolgoznak piaci szereplőkkel – jelentette ki Jakab Ferenc, az innovációs rektor-helyettes.

A projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap 127 millió forintos támogatásával valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés Svédország csatlakozásához az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). A képviselők 188 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül hagyták jóvá a csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!