2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

A pécsi Tiszta Kezek frakció közösségi oldalával hasonló megtévesztő portált hoztak létre + videó

A pécsi közgyűlés Tiszta Kezek frakciójának közösségi oldalával megtévesztésig hasonló oldalt hoztak létre ismeretlenek.

  • A pécsi Tiszta Kezek frakció közösségi oldalával hasonló megtévesztő portált hoztak létre + videó

Pécs balliberális vezetése ellen hat nyomozás folyik. Az ügyek nagy részét a ciklus közben alakult tiszta kezek frakció derítette ki. Tagjai korábban a DK, a Momentum és a Jobbik tagjai voltak, de pártjukból, vagy kiléptek, vagy kizárták őket. A város lakóival az online térben is tartják a kapcsolatot. Frakcióvezetőjük szerint politikai ellenfeleiket tevékenységük annyira zavarja munkájuk, hogy egy megtévesztésig hasonló oldalt hoztak létre. Ezen pedig többek között a városvezetést dicsérő, félrevezető tartalmakat írnak ki.

Bognár Szilvia, frakcióvezető / Tiszta Kezek / Pécsi Közgyűlés: "Óriási veszélyeket látok ebben. Hiszen például egész iparág épül arra, hogy a szülők által kisgyerekekről közzétett fotókat felhasználják és gyermekpornográf videó tartalmakat gyártanak. Számunkra ez ugyanolyan legalja, amikor bárkinek az arcával, hangjával, képével visszaélve ál tartalmakat hoznak létre egyértelműen azzal a céllal, hogy a karakterét gyilkolják."

A szakértő szerint ez bűncselekmény, az elkövető vagy elkövetők, ha sikerül azonosítani őket akár börtönbüntetést is kaphatnak.

Nagy Melánia, egyetemi adjunktus PTE Állam és Jogtudományi Egyetem: "A személyes adattal visszaélés tényállását valósította meg az elkövető. jogosulatlanul felhasználta ezt a személyes adatot. Ez 1 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, da a nyomozó hatóság részéről nehéz a helyzet, ugyanis online térben kell kötni az elkövetőt ehhez a magatartáshoz."

A frakció az ügyben rendőrségi feljelentést tett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!