2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A pártvezetés akarta, hogy utód nélkül Szávay ne mondjon le

A pártvezetés kérése volt, hogy ameddig ki nem jelölik az utódját, ne mondjon le hivatalosan is mandátumáról Szávay István.

A Jobbik szóvivője szerint a jogi folyamatok elindultak, Szávay István helyett a párt frakcióvezető-helyettese Brenner Koloman lett. Szilágyi György hozzátette: ha Szávay azonnal lemond, akkor a megüresedett mandátummal a kormánytöbbségnek kedveznének.

„Szávay István lemondott ugye a jegyzői pozíciójáról is, elindítottuk azt a jogi procedúrát, aminek következményeképpen erről is döntött a frakció. Dr. Lukács Lászlót fogjuk jegyzőnek javasolni az Országgyűlésbe. És ugyan így elindul az a procedúra, aminek keretében egy új képviselőt tudunk jelölöni a parlamentbe a Jobbik listájáról és amikor eljutunk ide, akkor természetesen itt is meg fog történni a váltás” – magyarázta Szilágyi György.

Mint ismert, az antiszemita kijelentései miatt távozó politikus hétfőn jelentette be Facebook-oldalán, hogy pártja érdekében lemond a képviselőségről.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tűzvész pusztít Görögország középső részén

Tűzvész pusztít Görögország középső részén, több falut ki kellett üríteni - közölték a helyi hatóságok. A helyi tűzoltóság egyik szóvivője kedd reggel az ERT állami műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy éjszaka némileg megfékezték a lángokat, de a veszély nem múlt el.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!