2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

A pártalapítványnál folytatja Szávay István?

Továbbra sem tudni, mikor adja vissza mandátumát a lemondott jobbikos képviselő, Szávay istván. Párttársai úgy tudják, a politikus a pártvezetés kérésére halogatja döntése hivatalossá tételét. Azt nem kommentálják, hogy Szávay várhatóan nemcsak a párt tagja maradhat a zsidózás után is, de a Jobbik pártalapítványánál folytathatja.

Egy hete, egy Facebook bejegyzésben mondott le parlamenti mandátumáról Szávay István. Azt azonban továbbra sem tudni, hogy mikor teszi is meg ezt a jobbikos politikus. Szávay István körül azután robbant ki botrány, hogy egy- a Hír TV által nyilvánosságra hozott hangfelvételen arról beszélt, hogy zsidózott és leütött egy nőt, majd a Jobbik alelnök-választása miatt is magyarázkodásra kényszerült.

 Szávay István: Két hete ezen dolgozok, tűpontosan belőttem, hogy mi lesz.

Y: Ezt, hogy lehet tűpontosan belőni?

Szávay István: Úgy, hogy k.rv@ sok telefont intéztem. Volner meg fogja kapni a szavazatoknak körülbelül a 70-75 százalékát, a Z. Kárpát kb 65-öt, az Apáti és az Enikő 50-55-öt…

A lemondást a pártvezetés kérésre halogatja a Jobbikos képviselő, egyelőre képviselőtársai sem tudják pontosan, hogy mikor nevezik meg az utódját. Magyar Zoltán szerint szó sincs arról, hogy Szávay anyagi okokból húzná az időt.

Szávay István azt mondta, hogy le fog mondani, le is fog mondani. Hogy mikor, ezt tőle kell megkérdezni, de nyilvánvalóan Pista mindig tartotta a szavát, úgyhogy most is fogja. Miután felmerült hogy a pénz miatt, vagy más miatt van, hogy késlekedik a lemondás, a képviselő úgy látja, hogy nem erről van szó. Itt határidők vannak , be fogja ezt nyújtani megfelelő időben– mondta el a Hír TV riporterének kérdésere Magyar Zoltán jobbikos képviselő. Sajtóhírek szerint nemcsak párttag maradhat, de a Jobbik pártalapítványánál folytathatja Szávay.

Arra a kérdésre, hogy Szávay a Jobbik Pártalapítványánál kap-e munkát, Bana Tibor, a párt országgyűlési képviselője azt felelte: Ne feszegessük tovább ezt a kérdést, szerintem Szávay Istvánnak vannak érdemei vannak olyanok amelyek nem tartoznak ebbe a kategóriába, de levonata a következtetést lemondott, ez a lényeg.

Korábbi párttársa, aki a Jobbikból való kizárása után függetlenként folytatta munkáját az országgyűlésben, felháborítónak tartja az időhúzást.

Arról, hogy Szávay Istvánnak mi lesz a szerepe később a Jobbikban, arról őket kellene megkérdezni, de az, hogy a mandátumáról még mindig nem mondott le ez ismét azt jelzi, hogy egy komolytalan formációról van szó, hiszen ha valóban vállalná a következményeket ill. a Jobbik egy professzionális párt lenne, akkor már ezt megtette volna – mondta Dúró Dóra. 

A MAZSIHISZ elnöke szerint Szávay mielőbbi távozása a Magyar Országgyűlésből fontos lenne a zsidó közösség számára. Egy ilyen ember akinek ilyen szélsőséges megnyilatkozásai vannak, nem való a magyar parlamentbe Arra a kérdésre, miszerint a Mazsihisz a Jobbikkal az együttműködést el tudja-e képzelni, Heisler András egyértelműen nemmel válaszolt. A MAZSIHISZ ebben mindig következetes volt, mi azt mondtuk, hogy a Jobbik az egy olyan párt amelyikkel nem kívánunk együttműködni. Szávay István utódja a Jobbik frakcióvezető-helyetteseként egyébként Brenner Koloman lett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Napozás és napvédelem

Ha nyár akkor napozás, ha napozás akkor pedig napvédelem. De mitől jó egy napvédőkrém, illetve milyen is a jó naptej? Egy bőrgyógyász segítségével jártunk utána ennek.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!