2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

A pártalapítványnál folytatja Szávay István?

Továbbra sem tudni, mikor adja vissza mandátumát a lemondott jobbikos képviselő, Szávay istván. Párttársai úgy tudják, a politikus a pártvezetés kérésére halogatja döntése hivatalossá tételét. Azt nem kommentálják, hogy Szávay várhatóan nemcsak a párt tagja maradhat a zsidózás után is, de a Jobbik pártalapítványánál folytathatja.

  • A pártalapítványnál folytatja Szávay István?

Egy hete, egy Facebook bejegyzésben mondott le parlamenti mandátumáról Szávay István. Azt azonban továbbra sem tudni, hogy mikor teszi is meg ezt a jobbikos politikus. Szávay István körül azután robbant ki botrány, hogy egy- a Hír TV által nyilvánosságra hozott hangfelvételen arról beszélt, hogy zsidózott és leütött egy nőt, majd a Jobbik alelnök-választása miatt is magyarázkodásra kényszerült.

 Szávay István: Két hete ezen dolgozok, tűpontosan belőttem, hogy mi lesz.

Y: Ezt, hogy lehet tűpontosan belőni?

Szávay István: Úgy, hogy k.rv@ sok telefont intéztem. Volner meg fogja kapni a szavazatoknak körülbelül a 70-75 százalékát, a Z. Kárpát kb 65-öt, az Apáti és az Enikő 50-55-öt…

A lemondást a pártvezetés kérésre halogatja a Jobbikos képviselő, egyelőre képviselőtársai sem tudják pontosan, hogy mikor nevezik meg az utódját. Magyar Zoltán szerint szó sincs arról, hogy Szávay anyagi okokból húzná az időt.

Szávay István azt mondta, hogy le fog mondani, le is fog mondani. Hogy mikor, ezt tőle kell megkérdezni, de nyilvánvalóan Pista mindig tartotta a szavát, úgyhogy most is fogja. Miután felmerült hogy a pénz miatt, vagy más miatt van, hogy késlekedik a lemondás, a képviselő úgy látja, hogy nem erről van szó. Itt határidők vannak , be fogja ezt nyújtani megfelelő időben– mondta el a Hír TV riporterének kérdésere Magyar Zoltán jobbikos képviselő. Sajtóhírek szerint nemcsak párttag maradhat, de a Jobbik pártalapítványánál folytathatja Szávay.

Arra a kérdésre, hogy Szávay a Jobbik Pártalapítványánál kap-e munkát, Bana Tibor, a párt országgyűlési képviselője azt felelte: Ne feszegessük tovább ezt a kérdést, szerintem Szávay Istvánnak vannak érdemei vannak olyanok amelyek nem tartoznak ebbe a kategóriába, de levonata a következtetést lemondott, ez a lényeg.

Korábbi párttársa, aki a Jobbikból való kizárása után függetlenként folytatta munkáját az országgyűlésben, felháborítónak tartja az időhúzást.

Arról, hogy Szávay Istvánnak mi lesz a szerepe később a Jobbikban, arról őket kellene megkérdezni, de az, hogy a mandátumáról még mindig nem mondott le ez ismét azt jelzi, hogy egy komolytalan formációról van szó, hiszen ha valóban vállalná a következményeket ill. a Jobbik egy professzionális párt lenne, akkor már ezt megtette volna – mondta Dúró Dóra. 

A MAZSIHISZ elnöke szerint Szávay mielőbbi távozása a Magyar Országgyűlésből fontos lenne a zsidó közösség számára. Egy ilyen ember akinek ilyen szélsőséges megnyilatkozásai vannak, nem való a magyar parlamentbe Arra a kérdésre, miszerint a Mazsihisz a Jobbikkal az együttműködést el tudja-e képzelni, Heisler András egyértelműen nemmel válaszolt. A MAZSIHISZ ebben mindig következetes volt, mi azt mondtuk, hogy a Jobbik az egy olyan párt amelyikkel nem kívánunk együttműködni. Szávay István utódja a Jobbik frakcióvezető-helyetteseként egyébként Brenner Koloman lett.

Ezek is érdekelhetik

Top10 - Térjünk a lényegre!

Legfrissebb híreink

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Mária olyan ember volt, aki nem csak kérdéseket tett fel, hanem segített megoldásokat keresni - mondta Kopp Mária Emlékév záró eseményén a köztársasági elnök.
Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Már Korányi Dávid szerint is tarthatatlan a baloldal, adományokról szóló hazugsága. A főpolgármester tanácsadója közleményben ismerte el, hogy nem csak mikroadományokból gyűlt össze a 3 milliárd forint, amit a választási kampány idején utaltak Magyarországra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!