2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

A pártalapítványnál folytatja Szávay István?

Továbbra sem tudni, mikor adja vissza mandátumát a lemondott jobbikos képviselő, Szávay istván. Párttársai úgy tudják, a politikus a pártvezetés kérésére halogatja döntése hivatalossá tételét. Azt nem kommentálják, hogy Szávay várhatóan nemcsak a párt tagja maradhat a zsidózás után is, de a Jobbik pártalapítványánál folytathatja.

  • A pártalapítványnál folytatja Szávay István?

Egy hete, egy Facebook bejegyzésben mondott le parlamenti mandátumáról Szávay István. Azt azonban továbbra sem tudni, hogy mikor teszi is meg ezt a jobbikos politikus. Szávay István körül azután robbant ki botrány, hogy egy- a Hír TV által nyilvánosságra hozott hangfelvételen arról beszélt, hogy zsidózott és leütött egy nőt, majd a Jobbik alelnök-választása miatt is magyarázkodásra kényszerült.

 Szávay István: Két hete ezen dolgozok, tűpontosan belőttem, hogy mi lesz.

Y: Ezt, hogy lehet tűpontosan belőni?

Szávay István: Úgy, hogy k.rv@ sok telefont intéztem. Volner meg fogja kapni a szavazatoknak körülbelül a 70-75 százalékát, a Z. Kárpát kb 65-öt, az Apáti és az Enikő 50-55-öt…

A lemondást a pártvezetés kérésre halogatja a Jobbikos képviselő, egyelőre képviselőtársai sem tudják pontosan, hogy mikor nevezik meg az utódját. Magyar Zoltán szerint szó sincs arról, hogy Szávay anyagi okokból húzná az időt.

Szávay István azt mondta, hogy le fog mondani, le is fog mondani. Hogy mikor, ezt tőle kell megkérdezni, de nyilvánvalóan Pista mindig tartotta a szavát, úgyhogy most is fogja. Miután felmerült hogy a pénz miatt, vagy más miatt van, hogy késlekedik a lemondás, a képviselő úgy látja, hogy nem erről van szó. Itt határidők vannak , be fogja ezt nyújtani megfelelő időben– mondta el a Hír TV riporterének kérdésere Magyar Zoltán jobbikos képviselő. Sajtóhírek szerint nemcsak párttag maradhat, de a Jobbik pártalapítványánál folytathatja Szávay.

Arra a kérdésre, hogy Szávay a Jobbik Pártalapítványánál kap-e munkát, Bana Tibor, a párt országgyűlési képviselője azt felelte: Ne feszegessük tovább ezt a kérdést, szerintem Szávay Istvánnak vannak érdemei vannak olyanok amelyek nem tartoznak ebbe a kategóriába, de levonata a következtetést lemondott, ez a lényeg.

Korábbi párttársa, aki a Jobbikból való kizárása után függetlenként folytatta munkáját az országgyűlésben, felháborítónak tartja az időhúzást.

Arról, hogy Szávay Istvánnak mi lesz a szerepe később a Jobbikban, arról őket kellene megkérdezni, de az, hogy a mandátumáról még mindig nem mondott le ez ismét azt jelzi, hogy egy komolytalan formációról van szó, hiszen ha valóban vállalná a következményeket ill. a Jobbik egy professzionális párt lenne, akkor már ezt megtette volna – mondta Dúró Dóra. 

A MAZSIHISZ elnöke szerint Szávay mielőbbi távozása a Magyar Országgyűlésből fontos lenne a zsidó közösség számára. Egy ilyen ember akinek ilyen szélsőséges megnyilatkozásai vannak, nem való a magyar parlamentbe Arra a kérdésre, miszerint a Mazsihisz a Jobbikkal az együttműködést el tudja-e képzelni, Heisler András egyértelműen nemmel válaszolt. A MAZSIHISZ ebben mindig következetes volt, mi azt mondtuk, hogy a Jobbik az egy olyan párt amelyikkel nem kívánunk együttműködni. Szávay István utódja a Jobbik frakcióvezető-helyetteseként egyébként Brenner Koloman lett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!