2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

A parlamenti választások idején a Bajnai-féle DatAdat az A4D közvetlen szerződéses partnere volt

Hiába állítja az ellenkezőjét Karácsony Gergely és a baloldal többi szereplője, egyre inkább kirajzolódik az a nemzetközi hálózat, amely amellett, hogy a főpolgármester és az ellenzék évekkel ezelőtti kampányait segítette összesen több milliárdnyi dollárral, a mai napig az ország szuverenitását veszélyezteti. Az ügyben még sok a kérdés, az azonban az eddig nyilvánosságra hozott adatokból kijelenthető, hogy a más országok belügyeibe is beavatkozó szervezet magyar szereplőit a Bajnai Gordon fémjelezte datadatos körnél kell keresni.

  • A parlamenti választások idején a Bajnai-féle DatAdat az A4D közvetlen szerződéses partnere volt

Ugyan Karácsony Gergely és a többi érintett változatlanul konok tagadásban vannak, az elmúlt időszak történései alapján kijelenthetjük: egyre inkább tisztábban látunk a főpolgármester és a baloldal külföldről történt kampányfinanszírozási botrányában.

Vegyük rögtön azt a jelentést, amit a Szuverenitási Hivatal tett közzé tegnap.

Ebben többek között leírták, hogy már a 2019-es önkormányzati választásoknál is jelen volt az a nemzetközi hálózat, amelyik a 2022-es választási kampányban is előkerült. Ismert, a Nemzeti Információs Központ (NIK) tájékoztatásának köszönhetően már kiderült, hogy külföldről próbálták befolyásolni az előző országgyűlési választásokat úgy, hogy sokmilliárd forintnyi guruló dollárt juttattak a baloldal pártjainak a Bajnai Gordon volt államtitkára és Karácsony Gergely egykori főtanácsadója, Korányi Dávid által vezetett Action for Democracy (A4D) nevű szervezeten keresztül.

A jelentésében az is megtalálható, hogy a parlamenti választások idején a DatAdat is jelen volt az A4D közvetlen szerződéses partnerei, illetve legnagyobb kedvezményezettjei között, a céghez milliárdok áramlottak részben a bukott miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter öt és félmillió dollárral kitömött mozgalmán, részben más csatornákon keresztül. Persze valamennyi jutott a baloldali pártoknak is, őket az ÁSZ 260 milliós bírsággal sújtotta. 

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: MTI/ Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!