2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

A Népszava szerint csak a ''bennszülött fehér terror'' jelent veszélyt Európára, a migránsok nem

„A terrorkérdés nálunk is ketyeg: Európa-szerte az iszlamizmusnál súlyosabb veszélyt jelent a bennszülött fehér, szélsőjobboldali terrorizmus” – véli Batka Zoltán. A Népszava szerint a migráció és a terrorizmus között annyi az összefüggés, mint a dohányzás és a bokatörés között.

  • A Népszava szerint csak a ''bennszülött fehér terror'' jelent veszélyt Európára, a migránsok nem

„A migráció és terrorizmus között annyi az összefüggés, mint mondjuk a dohányzás és a bokatörés között: aki cigizve sétál, néha elbotlik. Vagy nem. Magyarországon például a 80-as évek óta több tízezer muszlim, arab származású él – még a fidesznek is van ilyen képviselője – az utóbbi évtizedben pedig sok százezer menekült kelt át az országon. Azonban terroristák kizárólag hófehér bőrű, többségében szélsőjobboldali, fehér felsőbbrendűséget hirdető magyarokból lettek. Az eddig egyetlen dzsihádistánk is a kecskeméti piaristáknál érettségizett magyar fiú volt” – írta Batka Zoltán, a Népszava újságírója.

Emlékezetes, Batka Zoltán volt az, aki korábban Trombitás Kristróf posztja alá az akasztásról szólva azt írta, ő nem riad vissza a kétkezi munkától sem. A baloldali újságíró most úgy vélekedett, a terrorhoz elsősorban finanszírozó kell.

Például az olyan közel-keleti pénzeszsákok, akik hála orbánéknak százasával kaptak letelepedési kötvényt érdemi nemzetbiztonsági ellenőrzés nélkül. 

− tette hozzá. Úgy véli, mivel Magyarországon 2010 előtt az Arab-félszigetről nemzetbiztonsági okok miatt még turistavízumot is nagyon nehezen lehetett kapni, így nálunk nem tudott kialakulni iszlamista hálózat. Mint írja, Európa-szerte az 

„iszlamizmusnál súlyosabb veszélyt jelent a bennszülött fehér, szélsőjobboldali terrorizmus”. 

Kifejti: ezek az elkövetők a többségi társadalomhoz tartoznak, gyakran kifejezetten jól szituáltak, nem feltűnőek. Nincs szükségük hálózatra, finanszírozóra, a számítógép előtt radikalizálódnak, magányos elkövetők, így csak nehezen kerülnek a terrorelhárítók radarjára. 

„Már idehaza is egy féltucat volt belőlük és csak nagy szerencsével lehetett őket időben lekapcsolni. Na, pont ezek a figurák kapnak jókora ideológiai bátorítást a homogén társadalmat hirdető, vallási fundamentalista kormánytól. Meg amikor azt látják, hogy a köztársasági elnök szélsőjobbos terroristáknak ad kegyelmet. Miniszterelnök pedig mosolyogva pacsizik a világ jelenleg legnagyobb terroristájával, Vlagyimir Putyinnal” − zárta gondolatait a baloldali újságíró.

Fotó: YouTube/ATV Magyarország

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint biztonságban vannak a békepárti politikusok a világban?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: A békepárti politikát megpróbálják megakadályozni

Szijjártó Péter: A békepárti politikát megpróbálják megakadályozni

Tárgyalással, a diplomáciai csatornák újranyitásával, párbeszéddel sokkal nagyobb esély van a béketeremtésre, mint az eddigi fegyverszállításokra, szankciókra, a diplomácia megtagadására alapuló stratégia esetében - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott telefoninterjújában.
Továbbra sem tágít a hőség + videó

Továbbra sem tágít a hőség + videó

Kitart a rendkívüli hőség, országszerte hőségriadó van érvényben. Megteltek a balatoni strandok, Budapesten pedig a párakapuk alatt hűsölnek az emberek. Vasárnapra extrém erős UV-B sugárzásra figyelmeztet a HungaroMet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!