2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Belföld

A Néprajzi Múzeum új épülete lett Európa legjobb középülete

  • A Néprajzi Múzeum új épülete lett Európa legjobb középülete

Európa legjobb középületének választották a Néprajzi Múzeum Városligetbe tervezett új épületét. A díjat az International Property Awards elismeréseként adták át Londonban. Az intézmény terveit a Napur Architect iroda készítette. A zsűri szempontjai között az innováció, az egyediség és a fenntarthatóság szempontjai szerepeltek. A Városliget Zrt. vezérigazgatója a díjátadó után azt mondta: a Liget-projektben megvalósuló múzeum épülete óriási elismerést kapott, ami azt bizonyítja, hogy a beruházást a világ legjelentősebb projektjeivel érdemes összemérni.

„A kivitelezés szakaszába léptünk 2018-ban: az átadások és az építkezések jellemzik a Ligetet. A Néprajzi Múzeum mélyépítése a napokban lezárult és hamarosan folytatódik a magasépítés, hogy 2020 év végre elkészülhessen az épület és 2021-ben pedig várhassa a látogatókat az a Néprajzi Múzeum, ami életében először, történetében először végre múzeumnak tervezett épületbe költözik, vissza a Városligetbe. Oda, ahol 150 évvel ezelőtt az első néprajzi kiállítást tekinthette meg a nagyközönség” – fogalmazott Gyorgyevics Benedek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!