2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Belföld

„A Néppártnak több szempontból is fontos, hogy a Fidesz a soraiban maradjon”

  • „A Néppártnak több szempontból is fontos, hogy a Fidesz a soraiban maradjon”

Konstruktívnak minősítette a magyar miniszterelnökkel folytatott megbeszélését az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Manfred Weber ugyanakkor hozzátette: Orbán Viktorral sok mindenről beszéltek, de nem oldottak meg minden problémát.

„Igazából tétje, eredménye ennek a találkozónak nem volt. Szimbolikus jelentősége bizonyára volt, hiszen Budapestre jött Weber és itt tárgyalta, beszélgettek. Azokból a követelésekből, amit megfogalmazott az Európai Néppárt vezetője, abból semmi nem valósult meg, hacsak azt nem vesszük, hogy a repülőtérről a fővárosba vezető úton a Juncker-plakátokat leszedték, vagy eltakarták” – vélekedett Szakonyi Péter, a napi.hu szerkesztője a Hír TV-ben.

„Akárki akár mit mond, az Európai Néppártnak több szempontból is fontos, hogy a Fidesz a soraiban maradjon. Kicsit egy diplomáciai megalázkodás, hogy ő jön el Orbán Viktorhoz, nem pedig fordítva. Mindenképpen fontos, hogy Manfred Weber idejött Budapestre. Az, hogy a CEU-ra ment, aztán a Mazsihisz-hez, az nyilván egy jelzésértékű választás a tekintetben, hogy mind a két szervezet konfliktusos viszonyban van a kormánnyal és Orbán Viktorral. Senki nem gondolhatta komolyan, hogy a mai találkozó végén valami bejelentés születik. Némelyik szimbolikus vita némelyik pedig kötekedés a néppárt részéről. Én nem lepődtem meg, hogy ennyit tudunk a nap végén” – hangsúlyozta Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap szerkesztője.

A teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!