2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Belföld

„A nemzeti választási rendszer nem omlott össze”

Nem tud arról a Nemzeti Választási Iroda vezetője, hogy összeomlott a választási informatikai rendszer, Pálffy Ilona alaptalannak nevezte az erről szóló sajtóértesülést. Szerinte a választási irodák munkatársai heroikus munkát végeznek.

A Hír TV három választási irodában is járt a fővárosban. Kettőt okmányirodában alakítottak ki. Sorban állást sehol sem okozott a választási ajánlóívek ellenőrzése. Az Index internetes portál korábbi cikke szerint a Fővárosi Választási Iroda körlevélben értesítette a kerületi jegyzőket arról, hogy a választási informatikai rendszer nem működik, ezért az aláírásokat az anyakönyvi adatbázis segítségével kell ellenőrizni az okmányirodák gépein. A baloldali választási koalíció szerint a sorozatos hibák felvetik a szándékosság gyanúját.

– Mi annyit kérünk, hogy az informatikai rendszer zártságáról, intaktságáról, ha már beleöltek 1,5 milliárd forintot, akkor meg tudjunk bizonyosodni. Várjuk a kormány kezdeményezését, mi állunk rendelkezésre – mondta Szigetvári Viktor, az Együtt–PM Szövetség társelnöke.

A Gyurcsány-párt ügyvezető alelnöke több esetet is említett. Az Egyesült Államokban élő választóknak rossz időpontot, az Angliában szavazóknak rossz helyszínt adtak meg, a fővárosban pedig akadt olyan választókörzet, ahol a kétszer vették nyilvántartása a fideszes jelöltet, dr. Vas Imrét. Először kis d-vel, majd naggyal.

– Nem igaz az az állítás, hogy rendben van ez az informatikai rendszer, a társelnök úr elmondta, én megismétlem, megingott a bizalmunk abban, hogy ezt a választást normálisan és tisztességesen, választási csalások nélkül le lehet bonyolítani. Ugyanis ez a választójogi rendszer a választási csalások lehetőséget nem zárja ki – közölte Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke.

„A nemzeti választási rendszer nem omlott össze” – a Nemzeti Választási Iroda vezetője alaptalannak nevezte az informatikai rendszer összeomlásáról szóló sajtóértesülést. Pálffy Ilona azt mondta: hétfőig 2600 jelöltet regisztráltak, több mint 360 ezer ajánlóívet nyomtattak ki, az egyéni választókerületeknek megvan a megfelelő felszereltségük az adatok feldolgozására. Pálffy Ilona úgy fogalmazott: a választási irodák munkatársai heroikus munkát végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!